Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Zlín znovu porazil Kometu 3:0 a je dva kroky od extraligového titulu

Sport

  20:55
ZLÍN - Hokejisté Zlína ovládli i druhé finále play off extraligy, když porazili Kometu Brno znovu 3:0. Brankář Libor Kašík opět udržel čisté konto, všechny branky domácí vstřelili v přesilových hrách. O dvě z nich se postaral Antonín Honejsek, třetí přidal Ondřej Veselý.

Hokejisté Zlína slaví další výhru nad Kometou foto: ČTK

V brance Komety se na rozdíl od prvního finále objevil Čiliak a stejně jako na druhé straně Kašík na začátku moc práce neměl. Hosté sice začali aktivněji, skóre se však ani jednomu týmu nepodařilo otevřít ani v úvodních přesilových hrách.

Druhou početní výhodu již ale domácí sehráli mnohem lépe a zejména Zámorský s Honejskem byli blízko gólu. Krátce po skončení trestu Vondráčka fauloval Kempný a tentokrát už se Zlín v přesilovce trefil. Na ideální Čajánkovu přihrávku si najel Veselý a posunul domácí do vedení.

Brňané přidali na důrazu a na ledě se začalo jiskřit. Vyrovnat mohl Pivko, ale Kašíka překonat nedokázal. Zlín se soustředil hlavně na pozornou obranu, Kometa měla střeleckou převahu, brankář domácích byl ale pozorný.

OHLASY TRENÉRŮ

Juraj Jurík (Zlín): "Byl to vyrovnaný zápas, každý chvilku tahal pilku. Kometa možná měla místy větší tlak než my, my jsme ale zase byli produktivnější. Měli jsme nebezpečnější šance. Jsme rádi, že jsme získali druhý bod, ale teď se série přesune do Brna, kde bude psychika trošičku na nich. My jsme doma zápasy zvládli."

Karel Beran (Kometa Brno): "Odehráli jsme lepší utkání než ve čtvrtek. Rozhodly přesilovky, ve kterých jsme dostali všechny góly. Vyrobili jsme bohužel moc faulů, i když víme, že Zlín má vynikající přesilovky. Jsme schopni ubránit dvě tři, ne sedm osm. Tlačili jsme se do branky, dostali jsme soupeře pod tlak, ale nespadlo nám to tam. Prohráli jsme dvakrát ve Zlíně, teď budeme chtít dvakrát vyhrát v Brně, abychom sérii vyrovnali."

Zvýšit vedení PSG mohl při signalizované početní výhodě Kotvan, netrefil však prázdnou branku. Před koncem druhé třetiny ale rozjásal vyprodaný stadion Luďka Čajky v další přesilovce Honejsek, který se trefil mezi Čiliakovy betony.

Při dvoubrankovém vedení Zlína se tak opakovala situace z předešlého dne. Kometa se tlačila do útoku, ale narážela na připraveného a zkonsolidovaného soupeře. A pozorný Kašík prodlužoval sérii neprůstřelnosti v soubojích s Brnem. Neinkasoval totiž ani v posledním duelu v základní části.

Navíc v 54. minutě byl vyloučen Tomáš Svoboda a Zlín potřetí udeřil v přesilové hře. Již po sedmi sekundách trest ukončil Honejsek a přiblížil domácí druhé výhře v sérii. Kometa se snažila duel zdramatizovat při dlouhé power play posílené i přesilovou hrou. V samotném závěru došlo i na bitku Millera s domácím Kubišem, kanadský bek přitom až do té doby nehrál.

Finále play off hokejové extraligy - 2. zápas:

PSG Zlín - HC Kometa Brno 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 16. Veselý (Čajánek, Honejsek), 40. Honejsek (Veselý, Čajánek), 55. Honejsek (Čajánek). Rozhodčí: Fraňo, Pešina - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 6:10. Využití: 3:0. Diváci: 7000 (vyprodáno). Stav série: 2:0.

Autoři: ,

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...