Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Zlín rozhodl reprízu hokejového finále proti Plzni hned v úvodu

Sport

  21:04
ZLÍN - Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 11. kola extraligy mistrovskou Plzeň 4:1. V repríze finále minulého ročníku položili Berani základ k výhře hned v úvodu. Ondřej Veselý a Marek Melenovský vyhnali po 76 sekundách brankáře Lukáše Mensatora na střídačku, Petr Leška přidal třetí gól v sedmé minutě.

Pardubice - Zlín. Pavel Kubiš ze Zlína foto: ČTK

Zlín vstoupil do utkání razantně. Už po 76 sekundách po trefách Veselého s Melenovským šel Mensator z branky a jeho místo zaujal Machovský. Ani ten ale nezůstal střelecké chuti domácího týmu ušetřen a kapituloval po střele Lešky z mezikruží. Po třetím inkasovaném gólu si hostující trenéři, kterým opět v sestavě chyběl kapitán Martin Straka, vyžádali oddechový čas.

Zlín - Plzeň 4:1

Branky a nahrávky: 1. Veselý (Leška), 2. Melenovský (Čajánek, Kubiš), 7. Leška (Balaštík), 59. Balaštík (Leška) - 21. J. Sýkora (Lev).

Rozhodčí: R. Čech, Husička - Flegl, Štofa. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 3805.

Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Čajánek, Melenovský - Honejsek, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Plzeň: Mensator (2. Machovský) - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Seman, Mozík, Frolo, Boháč - Duda, Kašpařík, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Š. Novotný, T. Sýkora, J. Sýkora - Schleiss, Vlček, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Utkání dostalo exhibiční nádech a Zlínští povzbuzeni parádním začátkem byli i nadále aktivnější. Další gól ale nepřidali a naopak v závěru prokázal svoji pohotovost brankář Horčička po střele Novotného.

Úvod prostřední části patřil Plzni, když se Ján Sýkora dostal k odraženému puku a prostřelil Horčičku. Paradoxně v následném oslabení Zlín zahrozil. Po parádní přihrávce Veselého ujel do brejku Čajánek, Machovského ale nepřelstil.

V individuální akci neuspěl Duda a na opačné straně vyrazil Machovský Balaštíkovu střelu z ostrého úhlu. Poté se hra rozkouskovala kvůli častým vyloučením, která však ke změně stavu nevedla. V závěru Zlínští ubránili 44 sekund ve třech proti pěti.

Také v poslední třetině rozhodčí často vylučovali. V oslabení zabránil jasnému gólu Marušák, jenž v poslední chvíli vypíchl puk Slovákovi. Svěřenci trenéra Vlacha odráželi nápor Plzně i díky spolehlivému výkonu Horčičky. Při závěrečné power play soupeře skóroval do odkryté branky Balaštík, jenž potvrdil druhé tříbodové vítězství Zlína na domácím ledě v sezoně.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.