Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zlín rozhodl reprízu hokejového finále proti Plzni hned v úvodu

Sport

  21:04
ZLÍN - Hokejisté Zlína porazili v předehrávce 11. kola extraligy mistrovskou Plzeň 4:1. V repríze finále minulého ročníku položili Berani základ k výhře hned v úvodu. Ondřej Veselý a Marek Melenovský vyhnali po 76 sekundách brankáře Lukáše Mensatora na střídačku, Petr Leška přidal třetí gól v sedmé minutě.

Pardubice - Zlín. Pavel Kubiš ze Zlína foto: ČTK

Zlín vstoupil do utkání razantně. Už po 76 sekundách po trefách Veselého s Melenovským šel Mensator z branky a jeho místo zaujal Machovský. Ani ten ale nezůstal střelecké chuti domácího týmu ušetřen a kapituloval po střele Lešky z mezikruží. Po třetím inkasovaném gólu si hostující trenéři, kterým opět v sestavě chyběl kapitán Martin Straka, vyžádali oddechový čas.

Zlín - Plzeň 4:1

Branky a nahrávky: 1. Veselý (Leška), 2. Melenovský (Čajánek, Kubiš), 7. Leška (Balaštík), 59. Balaštík (Leška) - 21. J. Sýkora (Lev).

Rozhodčí: R. Čech, Husička - Flegl, Štofa. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 3805.

Zlín: Horčička - Marušák, Řezníček, Zámorský, Urbanec, Matějíček, Tesařík - Balaštík, Leška, O. Veselý - Kubiš, Čajánek, Melenovský - Honejsek, Holík, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Plzeň: Mensator (2. Machovský) - Slovák, Jiří Hanzlík, Dan Růžička, Seman, Mozík, Frolo, Boháč - Duda, Kašpařík, Vlasák - Kratěna, Lev, Pletka - Š. Novotný, T. Sýkora, J. Sýkora - Schleiss, Vlček, Hollweg. Trenéři: Razým, Michal Straka a Pejchar.

Utkání dostalo exhibiční nádech a Zlínští povzbuzeni parádním začátkem byli i nadále aktivnější. Další gól ale nepřidali a naopak v závěru prokázal svoji pohotovost brankář Horčička po střele Novotného.

Úvod prostřední části patřil Plzni, když se Ján Sýkora dostal k odraženému puku a prostřelil Horčičku. Paradoxně v následném oslabení Zlín zahrozil. Po parádní přihrávce Veselého ujel do brejku Čajánek, Machovského ale nepřelstil.

V individuální akci neuspěl Duda a na opačné straně vyrazil Machovský Balaštíkovu střelu z ostrého úhlu. Poté se hra rozkouskovala kvůli častým vyloučením, která však ke změně stavu nevedla. V závěru Zlínští ubránili 44 sekund ve třech proti pěti.

Také v poslední třetině rozhodčí často vylučovali. V oslabení zabránil jasnému gólu Marušák, jenž v poslední chvíli vypíchl puk Slovákovi. Svěřenci trenéra Vlacha odráželi nápor Plzně i díky spolehlivému výkonu Horčičky. Při závěrečné power play soupeře skóroval do odkryté branky Balaštík, jenž potvrdil druhé tříbodové vítězství Zlína na domácím ledě v sezoně.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...