Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Extraliga: postavou kola je Olesz, hattrickem popravil Spartu. Zlín nestíhá

Sport

  17:58aktualizováno  20:53
Hokejisté Zlína pokračují v hrozivých výkonech a tentokrát doma padli s Třincem 0:3. V tabulce se tak propadli na poslední místo, protože Karlovy Vary porazily Kometu 5:3. Drama jako na houpačce mezi Vítkovicemi a Spartou rozhodl až v samostatných nájezdech Rostislav Olesz.

Zlínský gólman Kašík loví puk ze své sítě. foto: MAFRA

Třinci se povedlo vstřelil gól už ve druhé minutě, kdy se trefil Ruffer, jenž dorážel kotouč poté, co brankář vyrazil Růžičkovu střelu. Když měli hosté v polovině utkání k dobru první přesilovku, hned ji využili a zvýšili náskok.

Byl to Irgl, jenž zamířil z pravé strany přesně do sítě a s domácími to zase nevypadalo pozitivně. Když se v čase 43:30 trefil nově příchozí Slovák Kopecký, bylo o výsledku rozhodnuto.

PSG Zlín - HC Oceláři Třinec 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 2. Rufer (Marek Růžička, Nosek), 30. Irgl (Kopecký, Klepiš), 44. Kopecký (Klepiš, Nosek). Rozhodčí: Hejduk, R. Svoboda - Skopal, Hynek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. Diváci: 3859.

Když po 51 vteřinách druhé části zápasu mezi Karlovými Vary a Kometou dokázal brněnský Tomáš Svoboda vyrovnat na průběžných 1:1, vypadalo to pro Kometu nadějně. Jenže omyl, pak začali sázet branky domácí, kteří se dostali do luxusního vedení 5:1.

Hokejisté Třince, zleva Jakub Klepiš, Tomáš Kopecký, Zbyněk Irgl a Tomáš...
Útočník Plzně Ján Sýkora se raduje se spoluhráči na střídačce z gólu.

Palbu zahájil v přesilovce Vachovec, jenž získal Varům zpátky vedení, zvyšoval Benák ranou od modré a do konce třetiny přidali další trefy Huna a Bulík. Pravda, Brnu se povedlo v úvodu třetího dějství vstřelit během 51 vteřin dva góly, na vyrovnání však už nedosáhlo.

HC Energie Karlovy Vary - HC Kometa Brno 5:3 (1:0, 4:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 10. Osmík (Gorčík, T. Rohan), 25. Vachovec (Gulaši, Bartek), 27. Benák (Marosz, Bičánek), 34. Huna (T. Rachůnek, Marosz), 36. Bulík (Bartek) - 21. T. Svoboda (Kováčik, T. Kaberle), 41. P. Mrázek (V. Němec, Kuboš), 42. Burian (J. Hruška). Rozhodčí: Fraňo, Souček - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 2:4. Využití: 2:2. Diváci: 3075.

Sparta se díky Netíkovi dostala hned na začátku utkání do vedení, ale domácí se nepoložili a dokázali vstřelit dokonce tři branky za sebou. Ještě v první třetině vyrovnával svým 10. gólem v sezoně Olesz, po změně stran dostal Vítkovice do vedení Kucsera prudkou ranou z mezikruží a 28 vteřin před sirénou opět Olesz dorážel puk do sítě po ráně Burgera.

Ostravané však vedení neudrželi: naději hostům vrátil Buchtele využitou přesilovkou a ten samý hráč vyrovnal. Duel dospěl do nájezdů, v nichž rozhodl kdo jiný než Rostislav Olesz jistým bekhendovým blafákem.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 14. Olesz (Štencel), 26. Kucsera (Vandas), 40. Olesz (P. Zdráhal, Burger), rozhodující sam. nájezd Olesz - 4. Netík (Barinka), 48. Buchtele (J. Hlinka, J. Mikuš), 52. Buchtele (Kumstát, Polášek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5666.

Třikrát se Liberečtí dostali v utkání do vedení, ale třikrát Plzeň dokázala vyrovnat. Na Birnerovu brzkou trefu zareagoval Kubalík, na Lakašovo povedené objetí branky Sýkora a nakonec na Jelínkovu úspěšnou teč znovu Kubalík. Za stavu 3:3 hráli hosté přesilovku a díky Sýkorovi ji využili, jenže Severočechy zachránil v čase 58:19 Řepík střelou zblízka. Duel nakonec dospěl do nájezdů, v nichž se prosadil pouze jediný hráč - plzeňský Johnson.

Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Birner (Krenželok, Vampola), 33. Lakatoš, 42. P. Jelínek (Kajínek, Krenželok), 59. Řepík (Vampola) - 12. D. Kubalík (Hossa, Lev), 34. J. Sýkora (Preisinger), 44. D. Kubalík (Indrák, Moravčík), 47. J. Sýkora (Lev, Kadlec), rozhodující sam. nájezd Johnson. Rozhodčí: Šír, Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 5452.

Chomutov sice dokázal odpovědět na úvodní trefu pardubického Rolinka po úniku po levé straně - Dušek se prosadil proměněným trestným stříleným kličkou do forhendu, pak však dávali góly jenom domácí. Vedení jim zpátky vrátil za dvě minuty Svoboda, jenž dostal přihrávku po buly a pálil houští těl. A ještě před druhou sirénou přidal třetí branku Marcinko. Jakékoli pochyby po změně stran rozpustil veterán Sýkora, který zamířil po přihrávce za obranu mezi gólmanovy betony.

HC Dynamo Pardubice - Piráti Chomutov 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 23. Rolinek (L. Havlík), 30. J. Svoboda (Štajnoch, Marcinko), 36. Marcinko (Tybor), 44. P. Sýkora (Rolinek, Maxwell) - 27. Dušek z trestného střílení. Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Bláha, Frodl. Vyloučení: 5:5, navíc Chlouba (Chomutov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 7367.

Konečný výsledek zápasu Olomouc vs. Mladá Boleslav je pro domácí nakonec milosrdný, protože ti už prohrávali 0:5. Začalo to ve 35. vteřině, kdy dostal hosty do vedení Jarůšek a pokračovalo až v 35. minutě, kdy se prosadil po nádherné individuální akci Žejdl. Ten samý hráč získané sebevědomí zužitkoval ještě do přestávky třetím gólem Boleslavi. Ve třetí části skórovali ještě Hyka a Pabiška a pro domácí to vypadalo hodně zle. Olomouci se alespoň podařilo výsledek zmírnit.

HC Olomouc - BK Mladá Boleslav 3:6 (0:1, 0:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 47. Houdek (A. Zeman), 52. Laš (Buc, Houdek), 58. Laš (Buc, A. Zeman) - 1. Jarůšek (D. Výborný), 35. Žejdl, 39. Žejdl (M. Látal, Pacovský), 42. Hyka (Holub), 45. L. Pabiška (Hyka, D. Výborný), 59. Jarůšek (D. Výborný). Rozhodčí: Čech, Hradil - Bryška, Lukš. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. Diváci: 4802.

Mistr z Litvínova přivítal doma Mountfield a ukázal, že se mu letos zatím vůbec nedaří. Hosté se dostali do vedení v 11. minutě, kdy se prosadil Courchaine tvrdou střelou. Když pak potrestal chybné střídání domácích Vantuch a po něm Bednář, bylo prakticky rozhodnuto. Litvínov se sice snažil, ale góly nedával. Naopak ještě ve třetí části inkasoval počtvrté z hole Ihnacaka. Lukešovu snížení v závěru už nic neřešilo, naopak poslední slovo měli Východočeši.

HC Verva Litvínov - Mountfield Hradec Králové 1:5 (0:3, 0:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 59. Lukeš (Hübl, T. Pavelka) - 11. Courchaine (Ihnacak), 16. Vantuch (Čáp), 18. Bednář (K. Pilař), 51. Ihnacak (Šimánek), 60. Červený. Rozhodčí: Hrubý, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 4275.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!