Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Zlín vyhrál v Pardubicích, na poslední místo poslal obhájce z Litvínova

Sport

  20:45
PARDUBICE - Hokejisté Zlína vyhráli v 19. kole extraligy na ledě Pardubic 3:2 a připsali si třetí výhru za sebou, díky čemuž se odlepili ode dna tabulky, kam se propadl obhájce titulu Litvínov.

Hokejisté Zlína se radují z gólu v brance Pardubic. foto: ČTK

19. kolo hokejové extraligy

HC Dynamo Pardubice - PSG Zlín 2:3 (1:2, 1:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. Šimun (Šeda, Maxwell), 30. P. Sýkora (Tomášek, Čáslava) - 11. Cibák (Urbanec, Marušák), 14. Kotvan (P. Holík), 56. Maruna (Ondráček, Kubiš).

HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Steel 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 1. Johnson (Bližňák, Kratěna), 34. Poletín (J. Jeřábek, J. Sýkora), 41. Kratěna (Johnson, Kadlec) - 44. Ölvecký (Kudělka, Štencel), 50. Ölvecký (Kudělka).

Piráti Chomutov - HC Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 13. Kämpf (R. Veselý), 49. Rutta (Červenka, Pospíšil).

HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 2:3 v prodl. (0:0, 2:2, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 22. Plíhal (Doudera), 23. Nosek (M. Růžička, Linhart) - 38. Krenželok (Bulíř, Valský), 40. J. Vlach (Stránský), 62. Radivojevič (Bulíř, Ševc).

BK Mladá Boleslav - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodl. (1:0, 1:2, 1:1 - 1:0)

Branky a nahrávky: 6. R. Hruška (Trončinský), 25. Pacovský (Hyka, Robar), 51. Jarůšek (L. Pabiška, Stříteský), 64. D. Výborný (Urban) - 24. Osmík (T. Rohan), 31. Gulaši (Duda, Sičák), 45. Huna (Marosz, Benák).

Dynamo začalo lépe, ale bek Gregorc své útočné sólo nedotáhl a Sýkora v přečíslení dvou proti jednomu zakončil vedle. Do vedení tak šli v 10. minutě hokejisté Zlína, když se přesnou ranou pod horní tyč trefil Cibák.

Pořádně rušná byla 14. minuta utkání. V ní nejprve Cibák pálil do tyče, načež z protiútoku oslavil svou premiéru v extralize Šimun, když střelou k tyči srovnal skóre. Jenže radost domácích trvala jen devět vteřin. Chvíli po buly totiž nahazoval od vlastní modré čáry Kotvan a k překvapení všech skončil kotouč v brance za nešťastným Maxwellem.

Domácí vyrovnali v desáté minutě druhé třetiny. Kašík dokázal vyrazit dorážku Tomáška, ale na Sýkorův bekhendový pokus už nedosáhl.

Rozhodnutí utkání padlo necelých pět minut před třetí sirénou. Maruna vypálil z ostrého úhlu a o tyčku vsítil svoji první extraligovou branku.

Zlín tak vyhrál potřetí za sebou, Pardubice naopak podruhé v řadě padly s týmem ze dna tabulky. V předchozím utkání nestačily na Karlovy Vary.

Dominance Plzně pokračuje

Plzeň porazila Vítkovice těsně 3:2 a připsala si pátou výhru z posledních šesti zápasů. Západočeši vedli v úvodu třetí části už 3:0, s Ostravany neztratili doma ani bod posedmé za sebou. Vítězný gól a asistenci si připsal v přesilovce zkušený útočník Ondřej Kratěna, hostům nepomohly ani dva zásahy forvarda Petera Ölveckého.

Hokejisté Chomutova zdolali Olomouc 2:0. Vyhráli tak druhý z posledních šesti zápasů. Gólman Miroslav Kopřiva podruhé za sebou udržel doma čisté konto a celkově si připsal třetí nulu v sezoně. O branky se postarali David Kämpf a Jan Rutta.

Třinec se ani pod vedením dočasných trenérů Reného Muchy a Marka Malíka nesebral a doma podlehl Liberci 2:3 v prodloužení. Domácím nestačilo ani vedení 2:0, Liberec je ve druhé půli utkání předčil po všech stránkách a obrat dokonal v 62. minutě vítězným gólem útočníka Branka Radivojeviče. Hosté bodovali poosmé v řadě a upevnili si prvenství v tabulce.

I v devátém utkání v sezoně dokázala Mladá Boleslav bodovat na svém kluzišti. Karlovy Vary udolala 4:3 v prodloužení. Rozhodující gól zaznamenal po vyrovnaném průběhu, kdy ani jeden ze soupeřů nevedl v utkání o více než jednu branku, kapitán David Výborný.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!