Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Sparta hledá cestu z krize: trenéra Žemličku nahradil Sýkora

Sport

  9:40
PRAHA - Trenér Richard Žemlička skončil po sérii šesti porážek za sebou na střídačce hokejistů pražské Sparty. Poslední tým extraligové tabulky nově povedou Václav Sýkora s Janem Votrubou. Devětapadesátiletý Sýkora se na Spartu vrací po deseti letech, v sezoně 2001/02 ji dovedl k mistrovskému titulu.

Richard Žemlička foto: ČTK

Sýkora, jenž oslaví šedesátiny za tři týdny, převzal mužstvo již na dnešním tréninku. Stejně jako ve svých předchozích angažmá v Chomutově, Petrohradu nebo v Pardubicích bude spolupracovat s asistentem Votrubou, který tak ve funkci zůstává.

"Není to změna, která má být jen okamžitým impulzem pro tým, ale změna, která má potenciál vrátit nás na správnou cestu," uvedl ke jmenování uznávaného kouče předseda představenstva klubu Petr Bříza v tiskové zprávě.

PSALI JSME

Osmačtyřicetiletý Žemlička působil v minulém ročníku jako jeden ze dvou asistentů trenéra Josefa Jandače. Společně tým dovedli k vítězství v základní části, pak ale Pražané ztroskotali už ve čtvrtfinále na pozdějším finalistovi Kometě Brno.

Po Jandačově odchodu do Lva Praha vsadila Sparta na jednu z největších postav své historie Žemličku. Ačkoliv kostra kádru zůstala pohromadě a došlo jen k několika změnám, tým po dvou úvodních výhrách zabředl do krize a šestkrát v řadě vůbec nebodoval.

Autor: