Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Známku zaplatí Jágr. Rytířům z Kladna přišel z Olomouce dopis plný urážek

Sport

  13:00
KLADNO/PRAHA - Chcete poslat dopis do Kladna, ale nemáte u sebe peníze? Nevadí. Bude vám stačit, když na obálku napíšete instrukci, že „známku zaplatí Jágr“. Kladenskému klubu přišel v pondělí ráno přesně takový dopis od anonymního odesílatele z Olomouce. Dopis, který se stal hitem internetu, ovšem obsahoval jen urážky. Rytíři za něj sami zaplatili 18 korun.

Jágra v zámoří zbožňují. ‚Bude hrát až do šedesáti, kéž by hrál někdy u nás‘

Do pravého horního rohu nakreslil anonymní odesílatel pouze obrys známky a k němu připsal rezolutní instrukci, že ji má zaplatit majitel klubu Jaromír Jágr. Potud se jedná o povedený žert, ale co bylo uvnitř, už nemá s humorem nic společného.

„Radši ani nechtějte vědět, co v dopise stálo,“ vyjádřil se k psaní tiskový mluvčí prvoligového klubu Vít Heral. Dopis je podle něj plný nadávek, jejichž obsah si ale klub ponechá pro sebe.

„Rozhodli jsme se tuto záležitost otočit v žert, a proto jsme obálku zveřejnili na Facebooku,“ vysvětluje. V příspěvku reaguje klub také žertem: „Lahůdka pro filatelisty! Palec nahoru a účet posíláme na Floridu.“

Jaromír Jágr (68) s Jonathanem Huberdeauem (11).
Jaromír Jágr překonává gólmana Metropolitní divize Bradena Holtbyho.

Fotka se k úternímu poledni líbí téměř 4500 uživatelům. Jestli se někteří z nich nechali inspirovat, Česká pošta i kladenský klub můžou očekávat další porci zásilek.

Nebo snad i balíků? Jágr, kterému je legrace vlastní, se ještě k záležitosti nevyjádřil, což je ale zřejmě pouze otázkou času...

Mrázek vynuloval Jágra i celou Floridu a připsal si čtvrtou nulu v sezoně

A kolik tedy kladenský klub za tento žert zaplatil? „To můžete jednoduše zjistit přímo z uveřejněné fotografie,“ říká tiskový mluvčí České pošty Matyáš Vitík a odkazuje na nápis „T5+13“.

„Třináct korun je základní cena dopisu a pět korun je doplatek, který hradí příjemce.“ Podle Vitíka vhodil odesílatel dopis do schránky České pošty a ta jej doručila v souladu se všemi předpisy.

Zároveň dodává, že u balíků tato situace nehrozí. „Ten musíte podat na pobočce a bez poštovného vám jej nevezmou,“ uzavírá úsměvnou kauzu Vitík.

Lahůdka pro filatelisty! Podívejte se, s jakou známkou nám přišel dopis z Olomouce. No a Česká pošta doručila :D, palec nahoru a účet posíláme na Floridu :D :D

Zveřejnil(a) Rytíři Kladno dne 8. únor 2016
Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...