Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Znásilňoval ho trenér, pak Fleury pil i fetoval. Teď nazpíval country album

Sport

  18:30
TORONTO - Bývalý hokejista Theo Fleury se brzy představí fanouškům jako zpěvák. Sedmačtyřicetiletý Kanaďan vydá v říjnu album countryových písní, do kterých promítl své životní peripetie.

Theo Fleury foto: Reprofoto

„Ty písničky jsou o mém životě, mých životních zápasech, o mých zkušenostech,“ uvedl Fleury, který má za sebou závislost na drogách, boj s alkoholismem i sexuální zneužívání trenérem v mládí. O tom všem se rozepsal již v autobiografii, kterou vydal v roce 2009.

Alkohol, drogy a málem sebevražda. NHL ale Fleurymu ležela u nohou

Jeho deska se jmenuje I Am Who I Am (Jsem, kdo jsem) a první singl dostal název My Life’s Been A Country Song (Můj život byl country song). Fleury přiznal, že práce na albu, s kterým mu pomáhal kanadský muzikant Phil Deschambault, pro něj byla zároveň terapií.

V NHL skončil v roce 2003, rok poté, co se podílel na olympijském vítězství Kanady v Salt Lake City. S hokejem se pak úplně rozloučil před šesti lety. Po konci kariéry dlouho nemohl najít, co by ho bavilo. Podnikání ani několik profesí ho neoslovily. „Nebylo to pro mě. Nelíbilo se mi to, nezaujalo, neinspirovalo mě to. Rád bavím lidi a vyprávím příběhy. To je moje,“ uvedl vítěz Stanleyova poháru s Calgary z roku 1989.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...