Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Zpříjemnili kouči premiéru: Pavelec vychytal výhru, trefil se Frolík

Sport

  7:48
NEW YORK - Útočník Michael Frolík se v pondělním utkání NHL podílel jedním gólem na výhře Winnipegu 5:1 nad Phoenixem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Triumf Jets podpořil 18 zásahy také brankář Ondřej Pavelec. I díky výkonům českých hokejistů prožil povedenou premiéru na lavičce Winnipegu trenér Paul Maurice, který v neděli nahradil odvolaného Clauda Noela.

Ondřej Pavelec v dresu Winnipegu foto: ČTK/AP

"Byl jsem trochu nervózní, protože jsem nevěděl, co můžu od nového kouče čekat. Ale celý tým jsme šli soustředěně za vítězstvím a každý dnes odvedl velmi slušnou práci. Myslím, že jsme na trenérskou změnu odpověděli dobře," řekl Pavelec, který si v novém kalendářním roce připsal první výhru. Stejně jako Jets, kteří v lednu ztratili všech pět utkání, navíc v každém z nich inkasovali nejméně čtyři branky.

"S Pavelcem v brance jsem se ale cítil bezpečně," pochválil Maurice českého gólmana, který přitom už ve třinácté minutě inkasoval jako první. Ale Winnipeg ještě před první přestávkou průběh dvěma góly otočil a v prostřední části přidal třetí branku. Žádné další drama nepřipustil Frolík, neboť na začátku třetí třetiny se prosadil střelou z levého kruhu ke vzdálenější tyči.

Winnipeg - Phoenix

"Na hráčích bylo vidět, jak moc dnes chtějí vyhrát. I když jsme prohrávali, zůstali pozitivní a bojovali. A to je správný přístup, jak zlomit nepřízeň osudu," těšilo nového kouče Winnipegu. Výkon týmu označil za dost dobrý. "Ale nechceme být dost dobří i v příštím zápase. Chceme být ještě lepší," podotkl.

Jiří Hudler si připsal asistenci u vítězné branky Calgary, které uspělo na ledě Caroliny 2:0. Přihrávka českého útočníka se odrazila od brusle protihráče Radka Dvořáka se štěstím k Mikaelu Backlundovi, který v závěru druhé třetiny otevřel skóre. Výhru pojistil v 50. minutě Sean Monahan a brankář Karri Rämö, který kryl 22 střel, si připsal první nulu v NHL.

"Důležité bylo, že jsme dali první gól. Pak se hraje snadněji, máte více energie. Je to lepší, než když musíte dohánět náskok soupeře, což se nám v poslední době stávalo," řekl Backlund. Calgary udrželo čisté konto poprvé po 117 utkáních. "Jsem rád, že je to za námi. Samozřejmě každý na to myslí, vychytat nulu je příjemný pocit," doplnil Rämö.

Columbus - Tampa Bay

Čisté konto zaznamenal i Jonathan Quick, který v brankářském duelu předčil Eddieho Läcka a dovedl Los Angeles k výhře 1:0 nad Vancouverem. Jediný gól vstřelil na začátku třetí třetiny při přečíslení tři na jednoho Dustin Brown.

Hokejisté Columbusu porazili na svém ledě Tampu Bay 3:2 a dosáhli čtvrté výhry v řadě. Prodloužení série obstaral vítěznou trefou v 58. minutě Mark Letestu, který tečoval střelu Jacka Johnsona od modré čáry. Za poražené zaznamenal asistenci u první branky obránce Radko Gudas.

Výsledky NHL:

Carolina - Calgary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 36. Backlund (Hudler), 50. Monahan. Střely na branku: 23:29. Diváci: 15 276.

Columbus - Tampa Bay 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
Branky: 24. Johansen, 44. Horton, 58. Letestu - 26. Killorn (Gudas), 27. Hedman. Střely na branku: 28:28. Diváci: 14 070.

Winnipeg - Phoenix 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky: 13. O. Jokinen, 18. O´Dell, 29. Wheeler, 45. Frolík, 50. Setoguchi - 13. Ekman-Larsson. Brankář Ondřej Pavelec odchytal za Winnipeg celé utkání, inkasoval jednu branku z 19 střel a úspěšnost zásahů měl 94,74 procenta. Střely na branku: 38:19. Diváci: 15 004.

Los Angeles - Vancouver 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 41. D. Brown. Střely na branku: 20:28. Diváci: 18 118.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...