Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Zranění Nestrašila by nemuselo být vážné. První vyšetření zlomeninu neprokázala

Sport

  23:27
KODAŇ - Hned po prvním střídání skončilo páteční utkání proti Bělorusku na mistrovství světa v Kodani pro útočníka Andreje Nestrašila. Při souboji s Alexandrem Kitarovem u mantinelu si poranil rameno a podrobil se v Royal Areně vyšetření na CT. Podle prvních informací by však zranění hráče Nižněkamsku nemělo být vážné.

Bělorus Alexander Kitarov v souboji s Andrejem Nestrašilem, ze kterého český hráč odešel se zraněnou rukou. foto: Reuters

„Andrej má natažené vazy v oblasti ramenního kloubu. Podvrknutí ramenního kloubu,“ uvedl lékař národního týmu Dušan Singer pro Českou televizi. 

„Orientační vyšetření CT neprokázalo zlomeninu,“ doplnil s tím, že konkrétnější informace o Nestrašilově zdravotním stavu budou známé v sobotu, kdy jej čeká další vyšetření na magnetické rezonanci.

 „Teď už má menší bolesti. Ukazuje se, že by to nemuselo znamenat závažné poranění,“ dodal Singer optimisticky.

Český tým, který zápas vyhrál bez větších problémů 3:0 a na turnaji poprvé naplno bodoval, tak musel odehrát celý zápas na jedenáct útočníků a kouč Josef Jandač proto rotoval sestavou. 

„Až taková potíž to nebyla. Zranění Andreje bohužel přišlo hned v prvním jeho střídání, ale točit hru na jedenáct útočníků nebyl problém. Zvlášť, když utkání nemělo takové tempo,“ řekl Jandač.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!