130 let

Český hokejista Phoenixu Coyotes Zbyněk Michálek | foto: ČTK

Zraněný bek Michálek je na neurčito mimo hru, Phoenix povolal Kleslu

Sport
  •   10:30
GLENDALE (USA) - Obránce Zbyněk Michálek je po zranění v úterním utkání hokejistů Phoenixu na ledě Montrealu mimo hru na neurčitou dobu. Důvodem je blíže neupřesněné zranění v dolní polovině těla. Vedení Coyotes místo něho povolalo z farmářského týmu v Portlandu jiného českého beka Rostislava Kleslu, jenž hned zasáhl do zápasu v Torontu a přihrál na jediný gól hostů.

Třicetiletý Michálek, jenž figuruje v širší nominaci reprezentačního kouče Aloise Hadamczika na olympijský turnaj v Soči, se v Montrealu zranil hned během prvního střídání a ze zápasu odstoupil. Následně měl absolvovat podrobnější vyšetření, rozsah jeho zranění však ještě není znám. Autor čtyř asistencí ve 24 startech této sezony NHL se přitom teprve před pár dny vrátil na led po blíže neupřesněném zranění rovněž v dolní polovině těla. Kvůli němu Michálek vynechal devět utkání.

Klesla, který má roční příjem 2,975 milionu dolarů a po sezoně se může stát nechráněným volným hráčem, zatím neprožívá příliš šťastnou sezonu. Během přípravy utrpěl otřes mozku a byl také nabídnut k dispozici ostatním klubům. Dosud stihl za Kojoty nastoupit do 16 zápasů a připsal si čtyři body (1+3). V olympijské nominaci jméno rodáka z Nového Jičína chybí.

Autoři: ČTK, Lidovky.cz