Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté Kanady přejeli v poklidu Itálii a přiblížili se postupu

Sport

  18:13
MINSK - Hokejisté Kanady porazili na mistrovství světa v Minsku bez větších problémů Itálii 6:1 a v pátém zápase si připsali čtvrtou výhru. Kanaďané o zisku tří bodů rozhodli ve druhé třetině, ve které se prosadili čtyřikrát. Dvěma góly se na výhře zámořského výběru podílel Cody Hodgson, jenž je se šesti brankami aktuálně nejlepším střelcem turnaje.

Kanaďan Hodgson (uprostřed) slaví gól do sítě Itálie. foto: Reuters

Italové po středečním vyrovnaném souboji s českou reprezentací začali proti Kanadě aktivně, opět ale doplatili na nízkou produktivitu. Insam, Ihnacak ani Rocco nedokázali otevřít skóre a ve 14. minutě se jako první prosadili favorizovaní zámořští hráči. Gól dal Ward.

Na konci první třetiny fauloval Ramoser kolenem Burrowse, putoval s pětiminutovým trestem do kabin a hned na začátku druhé části Kanada rázně vykročila za jednoznačnou výhrou.

V dlouhé přesilovce sice vstřelil favorit jen jeden gól, celkem se ale ve druhé dvacetiminutovce prosadil čtyřikrát. Bellissima překonali Kanaďané i při vlastním oslabení. Dvakrát se prosadil Hodgson, který ve čtvrtek odpoledne zničil Dány hattrickem.

Italové se nadále snažili předvést něco i v útočném pásmu a nakonec se jim podařilo skórovat. Brankáře Reimera překonal 72 sekund po začátku třetí třetiny Borrelli. Poslední slovo ale měli Kanaďané, na 6:1 zvýšil po rychlém protiútoku Schenn, který překonal Bellissimova náhradníka Andrease Bernarda.

Skupina A:

  • Kanada - Itálie 6:1 (1:0, 4:0, 1:1)
    Branky a nahrávky: 14. Ward, 22. Hodgson, 27. Chimera (Ward, Scheifele), 30. Turris (Read), 37. Hodgson (B. Schenn, MacKinnon), 57. B. Schenn (MacKinnon, Huberdeau) - 42. Borrelli (Scandella, Johnson). Rozhodčí: Piechaczek (Něm.), Gofman - Raming (oba Rus.), Dehaen (Fr.). Vyloučení: 7:4, navíc Ramoser (Kan.) 5 min. a do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 5772.
Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...