Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Hokejisté opustili beze slov Soči. Nemám co říct, vzkázal Jágr

Sport

  12:41
SOČI - V tichosti a beze slov dnes z olympijských her v Soči odletěla většina zklamaných českých hokejistů. Po středeční porážce ve čtvrtfinále turnaje s týmem USA hráči působící v zámořské NHL ráno u olympijské vesnice nasedli do autobusu, který je odvezl na letiště, a následně speciálem zamířili do Severní Ameriky.

Čeští hokejisté těžko zkousávají čtvrtfinálové vyřazení foto: ČTK

Stejně jako při jejich cestě do Soči se o dopravu postarala hráčská asociace NHLPA. Čeští hráči se na palubě potkali i s reprezentanty Slovenska, Švýcarska, Rakouska, Slovinska a Ruska, pro které již turnaj také skončil. Až na zástupce sborné všichni odjeli společně již z olympijské vesnice.

Smutný brankář Alexander Salák po prohře s USA

Hlavní hvězda českého týmu Jaromír Jágr se ani den po porážce s Američany k poslednímu zápasu či celému turnaji vyjádřit nechtěl. "Nemám co říct," řekl pouze Jágr. Dvaačtyřicetiletý útočník původně plánoval, že v Soči zůstane do konce turnaje a do New Yorku se vrátí po zastávce v Praze, nakonec si to ale rozmyslel a odletěl do USA.

Z Ruska už odcestovali i trenér Alois Hadamczik a další čeští hokejisté, kteří hrají v evropských soutěžích. Původně měli naplánovaný odlet na pondělí s hlavní částí české olympijské výpravy, většina z nich ale opustí Soči už dnes. Například společně s Hadamczikem odletěli odpoledne Michal Barinka, Jiří Novotný a Lukáš Krajíček. V pátek by jako poslední měli odcestovat Tomáš Kaberle a Jakub Kovář.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!