Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Huntelaarovi se nelíbí role náhradníka za Van Persiem

Sport

  16:53
AMSTERODAM - Nizozemský fotbalista Klaas-Jan Huntelaar není spokojen s tím, že trenér národního týmu Bert van Marwijk na místo hrotového útočníka preferuje Robina van Persieho a jeho nechává pouze na lavičce náhradníků.

Nizozemsko (Huntelaar) foto: Reuters

Reprezentační kouč v květnových přípravných utkáních často měnil sestavu a snažil se najít ideální složení pro evropský šampionát. V posledním duelu se Slovenskem, který úřadující vicemistři světa ve středu vyhráli 2:0, přišel Huntelaar na hřiště v 68. minutě a byl u druhého gólu dalšího náhradníka Rafaela van der Vaarta.

"Zlost pravděpodobně není to správné slovo, ale momentálně mám mnoho otázek," citovaly webové stránky listu De Telegraaf osmadvacetiletého kanonýra, jenž se stal s 29 brankami nejlepším střelcem německé ligy.

"Nedokážu být lepší než v minulé sezoně. Vždycky tvrdě trénuji a mám pozitivní přístup. Když i přesto nedostanete šanci, tak snadno můžete být sklíčený. Upřímně řečeno nevím co udělat proto, abych se stal prvním útočníkem Oranjes," řekl hráč přezdívaný Hunter (Lovec).

Jde o národní debatu

S kapitánem Arsenalu Van Persiem prý žádný osobní problém nemá. "Bohužel se já a Robin, aniž bychom sami chtěli, stáváme objektem národní debaty a každé slovo je tady zveličováno. Ostatní to mohou vnímat tak, že je buď Van Persie, nebo Huntelaar. Já to tak necítím, soustředím se pouze na sebe a chci hrát," prohlásil dvaapadesátinásobný reprezentant.

Podle něj by Nizozemsko potřebovalo čistokrevného hrotového útočníka, ale trenérovi nechce radit přes média. "Taktika by měla zůstat v kabině. Obecně řečeno má každý hráč svoje přednosti a zápory. Jinak se musí jmenovat Messi," uzavřel Huntelaar, který dal v reprezentaci zatím 31 branek, o pět více než Van Persie.

Mistři Evropy z roku 1988 se v generálce před Eurem utkají v sobotu v Amsterodamu se Severním Irskem. Na turnaji se pak ve skupině B střetnou s Dánskem, Německem a Portugalskem.

Autoři: ,

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...