Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr jako Samková. Pár lidí si klepalo na čelo, žertoval

Sport

  18:03
PRAHA - Ta holka v neděli pobláznila republiku! Eva Samková suverénně ovládla všechny jízdy atraktivního snowboardcrossu a vybojovala pro svoji vlast první zlatou medaili. V cíli šílela radostí a usmívala se: "To zase ten knírek"

Jaromír Jágr s knírkem. foto: facebook.com/68Jagr

Cože? Jaký knírek? ptali se diváci u televizních obrazovek. Sympatická rodačka z Vrchlabí si ho kreslí pro štěstí. A netradiční ozdoba pod nosem ji nyní vynesla až na vrchol. Sociální sítě v tu chvíli zahltilo nové slovo. Samková a Sochi = Samchi.

K tomu se přidal i hlavní symbol: knírek.

Senzační jízda české snowboardistky neunikla ani Jaromíru Jágrovi, který na svém facebookovém profilu s oblibou komentuje nejen sportovní dění. Na adresu Samkové tentokrát vzkázal: "Veliká gratulace. Do zápasu proti Slovensku jsem chtěl nastoupit s knírem, ale asi to neudělám," napsal. 

"Stačila mi jízda od zimáku do vesnice. Všichni na mě koukali jako na blázna. Pár lidí si dokonce klepalo na čelo. Tedy myslím, že to bylo kvůli knírku. Ne proto, jak hrajem," dodal se svým typickým humorem a přiložil fotografii s podepsaným dresem.

Ten pak Samkové osobně předal, jelikož se s čerstvou vítězkou potkal v olympijské vesnici. "Bylo to docela příjemné. Seděli jsme s (fyzioterapeutem) Pavlem Kolářem u stolu, partička hokejistů vedle nás. Nevypadalo to jako aranžované setkání, i když bylo. Docela dlouho jsme ale pokecali," řekla Samková, která se s Jágrem a spol. potkala v jídelně a bavili se více než hodinu.

Přestože dvacetiletá snowboardová hvězda působí sebevědomě, ve společnosti elitních hokejistů byla zpočátku nesvá. "Nevěděla jsem, jestli jim mám tykat nebo vykat. Ale spíš jsem jim asi tykala," smála se Samková. Zároveň přiznala, že byla možná nervóznější než před závody. "Přece jen na závody jsem zvyklá, s Jardou jsem se viděla poprvé," vysvětlila.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!