Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Jágr k Haškově kritice: Špatně mě pochopil, vadí mi způsob hodnocení

Sport

  14:54
PRAHA - Dvě největší osobnosti českého hokeje se pustili do mediální výměny názorů. Jaromír Jágr zareagoval na názory Dominika Haška, který prohlásil, že slavný útočník neunesl kritiku na mistrovství světa. "Nejsem naštvaný, ale myslím si, že Dominik mě nepochopil, stejně jako spousta dalších lidí," uvedl na facebooku.

Jaromír Jágr po prohraném utkání o bronzovou medaili. foto: ČTK

Anketa

Kdo má pravdu v názorovém střetu dvou hokejových legend?

Dominik Hašek 239
Jaromír Jágr 897

Názorový spor obou hokejových legend vznikl poté, co Jaromír Jágr doprovodil vyjádření o svém konci v národním týmu nelichotivými výrazy směrem ke kritikům české reprezentace na internetu a na sociálních sítích. Dominik Hašek poté v deníku Sport řekl, že šlo o nemístná a neomluvitelná vyjádření.

Co řekl Jágr:

"Můžete se zeptat odborníků, kteří nikdy nic nevyhráli..."

"Nemám zapotřebí, aby si mé jméno bral někdo do huby, když neví nic o tom, jaká je úcta. Štvou mě lidi, kteří dělají nějaký názor a neví ani o hov..."

"My jsme tak malý stát, že si kritiku nemůžeme dovolit. Měli bychom být pospolu a mít jeden cíl."

"Postavil se do pozice, že on znamená něco víc než jeho kritici, když jim tohle vzkázal. Já jsem někdo a vy nemáte právo mě kritizovat. A to je špatně, s tím nikdy nemůžu souhlasit," prohlásil nejslavnější brankář české hokejové historie. (VÍCE ZDE)

"Kdyby to udělal kterýkoli jiný člověk, tak si řeknu, je to blbec, ať si vykládá, co chce. Jenže on je hokejista, největší osobnost českého národa. Aby to na někoho házel, napadal druhé, že si ho dovolí kritizovat, mají jiný názor než on. To přece vždycky bylo a bude. Kdyby nás pořád jen někdo plácal po ramenou, jak jsme dobří, tak by to nebylo normální."

ČTĚTE VÍCE:

Jágr na Haškovo vyjádření zareagoval na svém facebooku. Uvedl, že mu šlo především o obranu národního týmu. "Pokud jsem mluvil o expertech, odbornících a nejrůznějších analyticích, nemyslel jsem tím komentátory nebo spolukomentátory v televizi. Myslel jsem tím všechny lidi, kteří jen tak kritizují na sociálních sítích, některé články k mistrovství světa a některé rozhovory," upřesnil útočník.

Známkování jednotlivců je podle Jágra hloupost

Tomu na práci médií vadilo známkování hráčů, kritika útočníků Jana Kováře a Jiřího Hudlera a kritika dalších hráčů s údajnou neznalostí jejich rolí v mužstvu. "Každý hráč má svou roli na týmu, která se občas mění, ale o tom ví zase jenom trenéři a hráči na mužstvu. To bychom potom mohli jít až do extrémů a kritizovat Sašu Saláka, že nedal na turnaji ani gól," napsal Jágr.

Co řekl Hašek

"(Jágr) se postavil do pozice, že on znamená něco víc než jeho kritici. Já jsem někdo a vy nemáte právo mě kritizovat."

"Že má někdo jiný názor, to přece vždy bylo a bude. Kdyby nás pořád jen někdo plácal po ramenou, jak jsme dobří, tak by to nebylo normální."

"Nemyslím si, že ke kolektivnímu sportu patří individuální hodnocení," doplnil ke známkování hráčů. "Nevadí mi, když se bude hodnotit výkon mužstva celkově, ale individuálně? Vždyť novináři ani fanoušci nevědí, jaký konkrétní úkol dal trenér danému hráči pro daný zápas. Možná ten hráč nebyl vytížený tak, aby ten svůj výkon mohl podat atd. atd... Prostě je spousta faktorů, které mohou ovlivnit výkon hráče, aniž by o tom veřejnost nebo novináři věděli."

K podstatě celého sporu se však Jágr nevyjádřil. Hašek s ním totiž nesouhlasil především proto, že ve svých vyjádřeních zpochybnil právo veřejnosti na kritiku.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...