Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kadlec odvrátil míč letící do branky: Bylo to štěstí

Sport

  0:26
VRATISLAV - Obránce Michal Kadlec se stal zachráncem českých fotbalistů v boji o účast ve čtvrtfinále Eura. Reprezentanti po trefě Petra Jiráčka drželi proti domácím Polákům postupový výsledek 1:0, když přišla poslední minuta nastavení a v ní obrovská šance Jakuba Blaszczykowského. Dortmundská hvězda už překonala gólmana Petra Čecha, před brankou se ale zjevil Kadlec a hlavičkou uchránil českému celku vysněný postup.

Česko - Polsko (míč letící do branky odvrátil Kadlec) foto: Reuters

"Samozřejmě to bylo štěstí, ale já jsem tak nějak počítal s tím, že by to tam mohlo jít. Ani jsem neviděl, jestli to směřovalo do branky, nebo ne. Jsem rád, že se mi to povedlo odvrátit," řekl Kadlec po zápase novinářům.

Postup si užíval plnými doušky. "Je to něco nádherného, neuvěřitelné a krásné pocity. Pro tohle ten fotbal hrajeme. Nikdo nám nevěřil a nakonec nám po zápase zatleskali nejen čeští, ale i polští fanoušci," podotkl obránce Leverkusenu.

O tom, že v druhém utkání Řekové vedou nad Ruskem, a Čechům by tak nestačila remíza, se dozvěděl o poločasové přestávce v kabině. "Věděli jsme, že musíme vyhrát. Bylo to nahoru dolů, blázinec, ale bylo to nádherné," prohlásil Kadlec.

Přestože Čechům nikdo nevěřil, nakonec postoupili z prvního místa. Ve čtvrtfinále je bude čekat ve čtvrtek ve Varšavě druhý tým ze skupiny B. "Chtěli jsme postoupit aspoň z druhého místa, teď jsme první a skupinu jsme vyhráli," radoval se Kadlec, který sní o tom, že by mohl napodobit otce, jenž dokráčel na Euru v Anglii s Čechy až do finále. "Bylo to nádherné, ale momentálně si chceme hlavně vychutnat ten postup," prohlásil Kadlec.

Anketa

Oznámkujte výkon Čechů proti Polsku

1 530
2 321
3 66
4 15
5 36
Autoři: ,

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...