Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

REJŽEK: Tečka za Brazílií. Snad se fotbalový sprej vyhne našim ženám

Sport

  18:31
Skončil dvacátý šampionát, který se jistě zařadí k těm zajímavějším, se spoustou překvapení, nádherných gólů, penaltových dramat, ale též simulování a občasných těžkých selhání rozhodčích.

Natěšené fanynky čekali na nové mistry světa i přímo na letišti. foto: ČTK/AP

A možná i příslovečná bába Dymáková si bude navždy pamatovat: jó, to byl ročník, jak Suárez kousal.

Doufám jen, že onen chytrý nový vynález, mizící sprej, kterým sudí určuje vzdálenost zdi od míče při přímých kopech, nebudou používat naše manželky a partnerky, aby nás oddělily od oblíbené hospůdky.

Jan Rejžek

český hudební a filmový kritik, novinář a fotbalový fanoušek komentoval pro LN mistrovství světa.

K boji o třetí místo jen pár větiček. Všechny chyby se postupně sčítaly, aby vyústily v obrovské zklamání pořádající země. Ano, debakl s Německem nebyl žádné náhodné a chvilkové zatmění.

Před finále pak Maradona slíbil Messimu, že před něj položí červený koberec.

Největším nešťastníkem v utkání o zlato se stal nepříliš zkušený Christoph Kramer, který na poslední chvíli musel zastoupit při rozcvičení zraněného Samiho Khediru. Po čtvrthodině ho Marcos Rojo udeřil do hlavy ramenem a záhy jej střídal Andre Schürrle.

Němci nezvykle často chybovali v rozehrávce, ale Gonzalo Higuaín i Lionel Messi opovrhli tutovkami. Finále se muselo líbit i proto, že Argentina nad své obyčeje nejen skvěle bránila, ale hojně útočila.

Nakonec Ježíš Kristus nad stadionem Maracaná, coby ten nejspravedlivější soudce všech dob, prokázal značnou škodolibost. V turnaji, proslulém notorickými prodlouženími, ukázal na střídajícího Maria Götzeho, aby se stal nejzlatějším Jezulátkem a rozhodl o titulu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!