Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Které hvězdy jdou po šampionátu na dračku? Nejvíc chce utrácet Real

Sport

  11:43
Na mistrovství světa byli hodně vidět, teď je o ně zájem ve slavných klubech. Jaké sledované přestupy ve fotbalovém světě navazují na konec šampionátu?

Alexis Sanchéz se raduje z vyrovnávací trefy. foto: Reuters

Velké peníze za velká jména. Fotbaloví giganti shánějí posily a nebojí se utrácet. Nejaktivnější je tradičně Real Madrid.

James Rodríguez oslavuje vstřelenou branku.

James Rodríguez

Senzace mistrovství světa, se šesti góly nejlepší střelec turnaje, autor nejkrásnější trefy. Udrží Monako 23letého Kolumbijce se smlouvou do roku 2018? Stěží, ale zcela jistě na něm vydělá. Chce ho Real Madrid - a ten se finančních "experimentů" nebojí. "Hrát za Real, to je můj sen. Kdybych dostal nabídku, řekl bych ano," má jasno Rodríguez. Pak by asi Real pustil Argentince Ángela di Maríu do Manchesteru United.

Souboj o míč. Neymar vs. Arturo Vidal.

Arturo Vidal

Chilského "univerzálního" vojáka do zálohy chce mít v týmu Louis van Gaal, nový kouč Manchesteru United. Ten podle italských médií nabízí Juventusu 1,1 miliardy korun. "Už teď hraju za skvělý klub, pokud by přestup do Manchesteru nevyšel, nevadilo by mi to," vzkázal 27letý Vidal z dovolené. A z Juventusu ostatně zaznělo, že Vidal není na prodej.

...Šampionát přinesl i řadu kontroverzních událostí. Kritizovali se rozhodčí i...

Luis Suárez

Ani čtyřměsíční stopka za známý kousanec neodradila Barcelonu, aby z Liverpoolu přetáhla nejlepšího kanonýra Premier League. Uruguayský útočník Luis Suárez se stal spoluhráčem Messiho či Neymara. "Liverpool opouštím s těžkým srdcem, já i moje rodina jsme si tento klub i město zamilovali. Ale hrát a žít ve Španělsku byl můj celoživotní cíl," řekl 27letý Suárez. Přestupová částka kolem dvou miliard korun je třetí nejvyšší v historii fotbalu za dvojicí Bale - Ronaldo. Barcelona získala i chorvatského záložníka Ivana Rakitiče, do Chelsea naopak pustila špílmachra Ceska Fábregase.

Alexis Sanchez (vpravo) vede balon.

Alexis Sánchez

Útočník za miliardu. To je je chilský střelec Sánchez, který vyměnil Barcelonu za Arsenal a stal se spoluhráčem Tomáše Rosického. Původně měl být Sánchez součástí transferu Luise Suáreze, ale před Liverpoolem dal přednost Londýnu. "Stylem hry k nám bude pasovat," pochvaluje si Arséne Wenger, trenér Arsenalu.

UNMÖGLICH. Německý fotbalista Toni Kroos jako by nemohl uvěřit, že dal Brazílii...

Toni Kroos

Ukázka, že Real získá téměř každého, na koho si ukáže. V Bayernu sice Kroosovi nic nechybí, přesto jeden z lídrů mistrů světa přestoupil do Realu. Bayern dostane 823 milionů korun, za rok by byl Kroos zdarma. "Stal jsem se mistrem světa, teď půjdu do Madridu, abych si splnil další sny," uvedl Kroos. V Madridu podepíše šestiletou smlouvu a představen na stadionu Santiaga Bernabéua bude ve čtvrtek v 17 hodin.

Sami Khedira

Sami Khedira

Po dalším německém šampionovi, jemuž zbývá rok smlouvy v Realu Madrid, touží londýnský Arsenal. Mluví se o částce 700 milionů korun. Pokud se obě strany domluví, měl by se Khedira stát s více než 5 miliony korun týdně nejlépe vydělávajícím hráčem v kádru. Zájem má i Chelsea.

Oslavné gesto Diega Costy.

Diego Costa

Brazilský střelec reprezentující Španělsko na mistrovství světa propadl. Stejně jako celý tým. I tak po něm sáhla Chelsea - Costa měl skvělou sezonu v Atlétiku Madrid, které za něj utržilo přes miliardu korun. Trenér José Mourinho by navíc z Realu chtěl francouzského stopera Raphäela Varana.

Navas jen sleduje, jak míč míří do tyče.

Keylor Navas

Stačilo mu pět zápasů na mistrovství světa a senzační postup Kostariky do čtvrtfinále, aby si vysloužil jedno z nejlepších angažmá: brankáře Navase koupil z Levante za 10 milionů eur Real Madrid.

Autor: