Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Chuť na dobrý fotbal. Takže tohle je „nová“ Barcelona?

Sport

  12:29
PRAHA - Ještě donedávna platilo, že si Barcelona zakládala na tom, aby její hráči byli pokorní a měli respekt vůči soupeři. Xavi, Iniesta, Messi, Puyol – všechno fotbaloví gentlemani.

Fotbalista Liverpoolu Luis Suárez foto: Reuters

Jenže s příchodem nového kouče Luise Enriqueho začala „nová éra Barcelony“. A nová éra nejspíš znamená konec výše uvedených hodnot. 

Jak jinak si totiž lze přeložit příchod útočníka Luise Suáreze, který dostal čtyřměsíční trest za kousnutí soupeře na světovém šampionátu. Možná ještě horší bylo, když se Suárez po utkání školácky vymlouval na to, že na Itala Chielliniho „jen upadl“. 

O Suárezových fotbalových kvalitách nelze pochybovat. Uhranul i anglickou ligu, když v poslední sezoně ve 33 zápasech nastřílel 31 gólů. Jenže jeho druhou tváří jsou neovladatelné výlevy, při kterých buď teatrálně simuluje, nebo soupeře uráží, či dokonce kousne, což během své kariéry udělal třikrát! 

Být hráčem Barcelony má až mytický význam. „Víc než jen klub,“ zní motto katalánského celku. Na jeho stránkách pak je v DNA klubu uvedeno, že se historie zakládá na chuti či vkusu pro dobrý útočný fotbal. 

Své svěřence by si ale i v nové éře měla dál pečlivě vybírat i podle charakteru, protože v opačném případě by si nové posily mohly filozofii klubu vyložit po svém. A Suárez by místo chuti na dobrý fotbal dostal chuť na soupeře... 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!