Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Portugalci se ničí sami. Média zpochybňují věk zázraku Sanchese: Uráží mě to

Sport

  11:30
LISABON - Neobvyklý problém řeší před semifinále mistrovství Evropy záložník Renato Sanches. Portugalská média totiž před středečním zápasem s Walesem v Lyonu zpochybnila věk osmnáctiletého reprezentanta a nedávné posily Bayernu Mnichov.

Renato Sanches. foto: Reuters

Mezi prvními, kdo nechal věk bývalého hráče Benficy Lisabon prověřit, byl předseda konkurenčního Sportingu Bruno de Carvalho. Do vyšetřování se pustil i deník Jornal de Notícias a přišel na to, že Sanchesův rodný list s rokem narození 1997 byl zaregistrován až o pět let později.

Údajně za to mohla skutečnost, že Sanches se po rozchodu rodičů odstěhoval s otcem do Francie a do Portugalska se vrátil až v roce 2002. „Hodně lidí tím uráží mě i Benficu. Dnes je každý na sociálních sítích, každý si to přečte a má to i vliv na spoluhráče, kteří nad tím začnou přemýšlet,“ řekl Sanches listu Desporto.

„Někteří lidé od začátku o mém věku pochybovali a říkali, že mi není osmnáct, ale dvaadvacet nebo třiadvacet,“ přidal Sanches. „V Portugalsku jsem vyrostl a deset let jsem hrál za Benficu. Jak by mi tedy mohlo být pětadvacet?“ uvedl záložník, který na Euru patří k oporám reprezentace.

V osmifinále proti Chorvatsku se v prodloužení podílel na postupové brance, ve čtvrtfinále s Polskem se postaral o vyrovnání na 1:1 a v penaltovém rozstřelu pomohl gólem k dalšímu postupu. V semifinále Portugalci narazí na nováčka z Walesu, druhou dvojici tvoří Německo s domácí Francií.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...