Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Vrba si zhluboka oddychl: Žijeme, ale nejdřív jsme hráli na schovávanou

Sport

  7:00
SAINT-ETIENNE (OD NAŠEHO ZPRAVODAJE) - Chtěli získat alespoň bod, který by je nechal ve hře o postup do osmifinále Eura, a mají ho. „Je pro nás strašně důležitý," radoval se trenér českých fotbalistů Pavel Vrba poté, co jeho tým v dramatickém závěru proti Chorvatsku vyrovnal na konečných 2:2, ač ještě čtvrt hodiny před koncem prohrával o dvě branky.

Pavel Vrba během zápasu s Chorvaty. foto:  Michal Šula, MAFRA

Jak se takový zázrak dělá?
Já bych byl opatrný s tím slovem zázrak. Pouze žijeme... Každopádně jsem uhráli bod, který je pro nás strašně důležitý. V posledním zápase proti Turecku díky němu budeme hrát o postup, což je pro nás pozitivní. K vyrovnání přispělo, že všichni hráči odevzdali ve druhém poločase maximum a šli za svým cílem.

Ale první poločas se vám nevydařil. Proč?
Sám nevím, co se s námi dělo. Před zápasem se bavíme, že chceme kombinovat a jít do mezihry, ale to tam vůbec nebylo vidět. O přestávce jsem hráčům říkal, že hrajeme na schovávanou. Potom už tam byl z naší strany větší pohyb a lepší nabídka. To bylo pro vývoj zápasu důležité.

Česko vs. Chorvatsko (Vrba a Čačič).
Utkání skupiny D mistrovství Evropy ve fotbale, ČR - Chorvatsko, 17. června ve...

Pomohl vám odchod Luky Modriče (musel vystřídat kvůli zranění po hodině hry) nebo přerušení kvůli chorvatským fanouškům?
Pomohlo hlavně to, že jsme se nevzdali ani v osmdesáté minutě. To bylo rozhodující. Já se nebudu dívat, kdo odešel nebo přišel. My jsme chtěli získat bod a teď zaslouží pochvalu naprosto všichni, kteří na hřišti odevzdali maximum. I když Modrič je pro Chorvatsko samozřejmě důležitý, já se dívám hlavně na své mužstvo. A na naše fanoušky.

Pomohli vám?
Diváci byli opět úžasní! Dotlačili nás k vyrovnání. Nebyli jen dvanáctým a třináctým, ale i čtrnáctým hráčem. Patří jim obrovský dík.

Tomáš Rosický připustil, že na Euru kvůli zranění stehna dohrál. Jaké máte zprávy?
Nevím, co Tomáš přesně říkal, ale já bych byl opatrný a počkal bych na vyjádření doktora. V sobotu budeme vědět víc. Podle prvních informací má problémy se zadním stehenním svalem. Teď je otázka, jestli je to tím, že ze sebe vydal maximum a má křeč. Anebo jestli má nějaký svalový problém. To teď nikdo určit nedokáže.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!