Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

45.
Rusko
Neproduktivnější hráč ruského týmu Nikita Kučerov se ocitl sám před Schneiderem, ale bekhendovým blafákem nedokázal zakončit přesně. Těsně před tím Rusové přišpendlili na mantinel maličkého Hughese a na bílém dresu se ocitla krev.
46.
Gól
Noah Hanifin z ničeho nic snižuje! Jack Hughes zachytil puk unikající z pásma a připravil ideální pozici pro svého spoluhráče. Hanifin ale také mířil brilantně do horní části Vasilevského branky.
48.
Gól

Michail Grigorenko ale hned vrací Rusům dvougólové vedení zpět. Tuhle akci udělal Dadonov dlouhým sprintem, díky němuž Američané zůstali daleko vzadu. Grigorenko si pak už věděl rady.

  • Rusové se radují z branky do sítě USA.

    Rusové se radují z branky do sítě USA. / Autor: ČTK

49.
USA
Patrick Kane se rozhodl, že s tímto stavem utkání nesouhlasí, a vyváří teď pro své spoluhráče jednu šanci za druhou. Geniální myšlení Kanea ale zatím k vytouženému snížení nevede.
52.
Rusko
Američané propadli ve středním pásmu a na Schnediera upalovali Malkin s Grigorenkem. Krásná akce, ale bez gólu, protože Grigorenko trefil pouze postranní oblouk branky.
54.
Teď je to opět jako na houpačce, na ruské polovině vymýšlí Eichel a Kane, obranným pásmem USA zase prolétl Kučerov.
56.
Rusko
Rusové už koukají na hodiny a možná se budou snažit spíše udržet současný stav 4:2.
Zajímavost: hraje se hodně disciplinovaně, oba týmy měly v dosavadním průběhu jen jedno oslabení.
56.
Gól
USA snižuje! Schneider už byl na střídačce a v šesti se Američanům podařilo skórovat. Autor: Alex DeBrincat. Mozkem akce byl ale Patrick Kane, jehož geniální přihrávka přes asi 5 hráčů našla přesně hokejku DeBrincata.
58.
USA
Třetí gól USA potvrzuje i videorozhodčí, Rusové si stěžovali na porušení pravidel pro pohyb v brankovišti těsně před DeBrincatovou brankou, ale neuspěli.
59.
Důležité
Cory Schneider je znovu na střídačce a Američané v šesti!
60.
Rusko
Puk klouzal do prázdné brány po střele Orlova, Suter ho ale na poslední chvíli odstřelil pryč!
Důležité
Konec zápasu. Rusko vítězí nad USA 4:3 a postupuje do semifinále!
Rusko dokázalo zvládnout i osmý zápas na turnaji, i když dnes to pro ně byla nejtěžší prověrka. Američané nezvládli první třetinu, ale jinak byli rovnocenným soupeřem. Trenér USA Jeff Blashil už ke konci točil pouze několik málo hráčů a tlak ze strany USA byl velký, vytoužené vyrovnání ale nepřišlo. O semifinálovém soupeři Rusů ještě nic nevíme - rozhodne se až po konci posledního čtvrtfinále ve čtvrtek večer.

Nepřehlédněte

Góly: 2 Gusev, 16 Sergačjov, 23. Skjei, 42 Kaprizov, 46 Hanifin, 48 Grigorenko, 56 DeBrincat

Úvodní sestavy:
Rusko: Vasilevskij (Georgijev) – Nestěrov, Sergačjov, Orlov, N. Zajcev, Chafizullin, Gavrikov, Zadorov, Tělegin – Dadonov, Malkin (A), Grigorenko – Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin (A) – Kučerov, Anisimov, N. Gusev – Barabanov, Andronov, Kovalčuk (C).
USA: Schneider (Demko) – Werenski, Suter (A), Martinez, Skjei, Q. Hughes, Hanifin, Fox, Wolanin – DeBrincat, White, P. Kane (C) – Eichel, J. Gaudreau, J. van Riemsdyk – J. Hughes, Kreider, Vatrano – Kunin, Keller, Glendening.
Rozhodčí: Björk (SWE), Gouin (CAN) – Malmquist (SWE), Ondráček (CZE).