Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

32.
Důležité
Špatné zprávy pro Slovensko, po přezkoumání videem nebyla branka Tomáše Tatara uznána. Stav tak zůstává 4-4.
32.
Slovensko
Slovensko ale obrací stav ve svůj prospěch! Tomáše Tatar dorazil svoji střelu, která se k němu odrazila. Celou situaci však bude zkoumat videorozhodčí, kvůli kontaktu s Richardem Pánikem.
30.
Důležité
Neuvěřitelný průběh zápasu, Kanada srovnává na 4:4! Po křižné přihrávce Reinharta se nadvakrát prosazuje Anthony Cirelli.
28.
Důležité
Kanada ovšem rychle koriguje průběh zápasu! V přesilovce se dostal kotouč na pravém kruhu k Jonathanu Marchessaultovi, jenž střelou zápěstím překonává Rybára.
26.
Důležité
Nedáš, dostaneš! Slováci z protiútoku střílí branku, Bucovu střelu Murray vyrazil jen k teprve devatenáctiletému Adamovi Liškovi, který ze vzduchu doklepává za Murrayho branku. Slovensko vede 4:2!
24.
Kanada

Velký závar před branou Rybára. Po střele Reinharta se puk dostal k volnému Cirellimu, který střílel do odkryté branky, puk na poslední chvíli zalehl Rybár. Po této šanci se rozpoutala jedna z dalších větších šarvátek.

  • Potyčka, do které se zapojil i Slovák Michal Čajkovský.

    Potyčka, do které se zapojil i Slovák Michal Čajkovský. / Autor: Reuters

22.
Důležité

A Slováci přesilovku nakonec využívají! Po střele z první Ladislava Nagyho se puk odrazil od výstroje Troye Stechera za Murrayho záda. Slovensko vede 3:2!

  • Nadšení slovenských fandů.

    Nadšení slovenských fandů. / Autor: Reuters

21.
Slovensko
Richard Pánik se objevil naprosto osamocený před Murrayho brankou. Na dvakrát však brankáře Kanady nedokázal prostřelit.
21.
Slovensko
Druhá třetina začíná, Slovensko bude mít ještě 57 sekund výhodu přesilovky 5 na 3.
20:58
Důležité
Na střely vede po první třetině Slovensko 11-10, v souběžně hraném utkání vede Švédsko nad Norskem 3:0. Prosadili se Wennberg, Hornqvist a Nylander.
20.
Slovensko
První třetina končí, do té druhé budou mít Slováci dlouho výhodu přesilovky 5 na 3.
20.
Důležité
Dokonce dvojitou přesilovku! Za naražení na hrazení dostává 2+10 Damon Severson.
20.
Důležité
Slováci si zahrají na konci třetiny přesilovku. Anthony Cirelli dostává dvě minuty za držení.
19.
Důležité
Anthony Mantha našel na modré čáře zcela osamoceného Sheu Theodora, jenž střelou zápěstím propálil vše, co mu stálo v cestě.
19.
Důležité
Obrovská šance Kanady! Ryan Strome našel před prázdnou brankou Marca Stona, jenž trestuhodně netrefil odkrytou Rybárovu klec.
18.
Slovensko
Okamžitě po obdržené brance navíc budou hrát Slováci v oslabení. Christián Jaroš dostal dvě minuty za hru vysokou holí.
17.
Důležité
Kanada snižuje na 1:2! Jared McCann odčinil svoje vyloučení. Zavezl kotouč do útočného pásma, kde našel Kyla Turrise, jenž našel osamoceného Anthony Manthu, který prostřelil Rybára.
14.
Kanada
Kanada teď měla povedené střídání. Elitní formace Marchessault - Strome- Stone teď připravila Rybárovi svoji aktivitou nepříjemné chvilky. Na konci tohoto střídání málem Ryan Strome baseballovým úderem dopravil puk do branky.
12.
Slovensko
Slovenská přesilovka končí, k žádnému výraznějšímu ohrožení kanadské branky nedošlo.
10.
Slovensko
Na ledě se začíná hodně přiostřovat. Jared McCann rýpnul hokejkou do Martina Rybára, což nenechal bez povšimnutí Michal Čajkovský. Na ledě teď vznikla hromadná potyčka, která končí vyloučeními. Přesilovku hraje ovšem Slovensko kvůli původní provokaci McCanna.

Nepřehlédněte

Branky: 8. Sukel', 9. Liška, 22. Nagy, 26. Liška, 52. Sukeľ - 17. Mantha, 19. Theodore, 28. Marchessault, 29. Cirelli, 37. Stecher, 60.Stone
Slovensko: Rybár (Čiliak) – Sekera (C), Černák, Marinčin, Jaroš, Koch, Fehérváry, Čajkovský – Tatar, Krištof, Pánik – Nagy, Sukel', Studenič – Daňo, L. Hudáček, Lantoši – Zigo, Lunter, Buc – Liška.
Kanada: M. Murray (Hart) – Chabot, Stecher, Nurse, Severson, Theodore, Montour, Fabbro – Marchessault, D. Strome, Mark Stone – Cirelli, Couturier, S. Reinhart – McCann, Turris (C), Mantha – Dubois, Jost, Henrique – Joseph.
Rozhodčí: Tobias Bjork, Manuel Nikolic – Andreas Malmqvist, Brian Oliver.