Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Rusové jsou nadále neporaženi, o vítězství rozhodl Kučerov

Sport

  20:05aktualizováno  22:31
Bratislava - Hokejisté Ruska vyhráli na mistrovství světa v Bratislavě nad Švýcarskem 3:0 a vedou skupinu B bez ztráty bodu o tři body před českou reprezentací. Dva góly vítězů dal Nikita Kučerov, vítěznou branku vstřelil Arťom Anisimov. Gólman Alexandr Georgijev udržel podruhé na šampionátu čisté konto a Rusové neinkasovali celkově počtvrté z šesti utkání.

Nikita Kucherov slaví se spoluhráči branku do sítě Lotyšska foto: ČTK

Hned po 22 vteřinách hrála sborná přesilovku, když se faulem vysokou holí provinil Fora. Početní výhodu sice Rusové nevyužili, ale pak našlápl k velkému sólu Orlov a brankářem Genonim vyražený puk uklidil do branky pohodlně Anisimov. Chvilku nato přišel závar po Ovečkinově zakončení, stav se ale nezměnil.

Rusové hráli s velkou chutí. Další šanci měl Anisimov, jenže nedal. Na druhé straně zahrozil Josi, strážce ruské branky Georgijev byl však pozorný. Švýcaři pak hráli do první přestávky dvakrát v početní výhodě, jenže bez gólového efektu.

utkání švýcarsko - rusko jsme sledovali v podrobné online reportáži

V 23. minutě najížděl Scherwey zprava sám na Georgijeva, ten ale jeho záměr o zakončení mezi betony snadno přečetl. V krátkém sledu měla dvě obrovské šance i sborná, hvězdní útočníci Ovečkin s Kučerovem v nich však selhali. V 26. minutě však hráli Rusové přesilovku a prohřešek Švýcarů potrestal právě Kučerov.

Nikita Kucherov slaví se spoluhráči branku do sítě Lotyšska
Kevin Fiala, Alexander Georgiev, Nikita Zadorov a Nikita Něstěrov v souboji o...

V úvodu závěrečné části mohl pojistit náskok Zadorov, potom prověřil Genoniho Orlov a v 51. minutě v přesilové hře nebezpečně vypálil další bek Sergačov. Snížil mohl Fora. V 56. minutě po bekhendové přihrávce Anisimova dovršil výsledek Kučerov. V závěru ještě trefil v přesilovce Josi tyč a Georgijev tak nulu uhájil.

Švýcarsko - Rusko 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Anisimov (Orlov, Gusev), 27. Kučerov (Gusev), 56. Kučerov (Anisimov, Zajcev). Rozhodčí: Björk (Švéd.), Tufts (USA) - Malmquist (Švéd.), Oliver (USA). Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. Diváci: 9056.

Sestavy:

Švýcarsko: Genoni - Josi, Y. Weber, Genazzi, Loeffel, Frick, Fora, R. Diaz - Fiala, Hischier, S. Moser - Ambühl, Kurashev, Andrighetto - Martschini, Haas, Rod - Ch. Bertschy, Scherwey, Praplan - Hofmann. Trenér: Patrick Fischer.

Rusko: Georgijev - Něstěrov, Sergačov, Orlov, Zajcev, Gavrikov, Chafizullin, Zadorov - Dadonov, Malkin, M. Grigorenko - Kaprizov, Kuzněcov, Ovečkin - Kučerov, Anisimov, Gusev - Barabanov, Andronov, Kovalčuk - Tělegin. Trenér: Ilja Vorobjov.

1.Rusko6600029:318
2.ČR6500134:1015
3.Švédsko5400132:1012
4.Švýcarsko6400223:912
5.Lotyšsko5200313:146
6.Norsko6200418:296
7.Rakousko600066:360
8.Itálie600061:450
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...