Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Další hororový závěr pro Slováky, postupové naděje zbořil v 60. minutě Draisaitl

Sport

  19:45aktualizováno  22:59
KOŠICE - Slovenští hokejisté po pondělní porážce s Kanadou prožili na domácím MS další hororový závěr. Proti Němcům v klíčovém souboji o čtvrtfinále vedli ještě necelé dvě minuty před koncem 2:1, nakonec ale nezískali ani bod. V čase 59:33 rozhodl Leon Draisaitl. Němci vyhráli na turnaji počtvrté a jsou blízko postupu do čtvrtfinále.

Slovenští hokejisté hrají proti Německu. foto: ČTK

ZÁPAS NĚMECKO-SLOVENSKO jsme sledovali online

Němci rozhodli v dramatickém závěru: nejprve v 59. minutě v power play vyrovnal Markus Eisenschmid a v čase 59:33 dal vítězný gól hvězdný útočník Leon Draisaitl.

Oba týmy dělilo před zápasem šest bodů, s ohledem na boj o postup do play off byl ale pro oba hodně důležitý. Slováci byli od začátku střelecky aktivnější, v první třetině se však stejně jako soupeř nedokázali prosadit.

Do první výraznější šance se dostal ve 24. minutě Buc, ale trefil jen tyč. O minutu později zmrazil vyprodanou Steel arenu Michaelis, který úspěšně zakončil Eisenschmidovu akci a teprve čtvrtou německou střelou na gólmana Čiliaka posunul svůj tým do vedení.

Slovenský hokejista Tomáš Tatar.
Mark Michaelis slaví svůj gól proti Slovensku.

Na druhé straně Niederbergerovi v brance Německa pomohla po Pánikově střele opět tyč, ale poté už se Slováci dočkali. Nejprve Sekera bleskově využil přesilovku pět na tři a v pokračující klasické početní výhodě zajistil domácí reprezentaci vedení Hudáček.

Další gól ale domácí výběr nepřidal a v závěru zažil stejně jako v předešlém pondělním souboji s Kanadou šok. Nejprve při power play vyrovnal Eisenschmid, a pak se přesnou střelou prezentoval Draisaitl. Slovensko tak má na kontě stále jen tři body za výhru nad USA a v tabulce je šesté.

Německo - Slovensko 3:2 (0:0, 1:2, 2:0)

Branky a nahrávky: 24. Michaelis (Eisenschmid), 59. Eisenschmid (Seidenberg, Kahun), 60. Draisaitl (Tiffels) - 29. Sekera (Černák, Tatar), 30. L. Hudáček (Pánik, Tatar). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Fraňo - Ondráček (oba ČR), Šišlo (Rus.). Vyloučení: 4:4, navíc Holzer - Nagy oba 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 7440.

Autor: