Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Velká česká pocta. V All Star týmu MS je Voráček i Hronek, ten je i nejlepším bekem

Sport

  22:45
PRAHA - Obránce Filip Hronek a útočník Jakub Voráček se dostali do All Star týmu hokejového mistrovství světa na Slovensku, který volí akreditovaní novináři. Jednadvacetiletého Hronka navíc vybral direktoriát turnaje za nejlepšího hráče na svém postu.

Filip Hronek je nejlepším obráncem šampionátu. foto: ČTK

Senzace dokonána. Finští hokejisté se s týmem bez hvězd stali mistry světa

Český hokej má mezi oceněnými hráči zástupce poprvé od světového šampionátu v Praze a Ostravě v roce 2015, kdy se dostal mezi nejlepší šestici útočník Jaromír Jágr a byl zvolen i nejužitečnějším hráčem turnaje. 

Hronek, který působí v NHL v Detroitu, se představil po loňském debutu na mistrovství světa v Dánsku na velké mezinárodní akci podruhé a byl s 11 body za tři branky a osm asistencí nejproduktivnějším bekem turnaje.

Devětadvacetiletý kapitán Voráček z Philadelphie skončil s 16 body za čtyři branky a 12 asistencí z deseti utkání třetí v produktivitě spolu s Rusem Nikitou Gusevem.

Individuální ocenění hokejového mistrovství světa v Bratislavě a Košicích: 

Nejlepší hráči MS na jednotlivých postech (podle direktoriátu turnaje): Brankář: Andrej Vasilevskij (Rusko), obránce: Filip Hronek (ČR), útočník: Nikita Kučerov (Rusko).

Nejužitečnější hráč turnaje (podle akreditovaných novinářů): Mark Stone (Kanada).

All Star tým (podle akreditovaných novinářů): Andrej Vasilevskij (Rusko) - Filip Hronek (ČR), Mikko Lehtonen (Finsko) - Mark Stone (Kanada), William Nylander (Švédsko), Jakub Voráček (ČR).

Autor: