Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Oslavy Britů po neuvěřitelném obratu. Jsme s****y, ale my to víme, zpívali po udržení

Sport

  21:51
Košice - Hokejisté Velké Británie otočili ve svém posledním zápase na mistrovství světa v Košicích souboj s Francií ze stavu 0:3 a po vítězství 4:3 v prodloužení se udrželi mezi elitou. Francie naopak po dvanácti letech sestupuje, v nejvyšší kategorii hrála od roku 2008. Dramatické utkání rozhodl v čase 62:03 útočník Ben Davies.

Hráči Velké Británie slaví záchranu v elitní skupině foto: ČTK

„Pokud jste nás viděli hrát na turnaji, tak víte, že se nikdy nevzdáváme. A důvodem, proč se nám to podařilo, je, že jsme nepřestali věřit,“ řekl obránce Ben O’Connor, který se na obratu podílel třemi asistencemi.

„Věděli jsme, že (Francouzi) hráli včera večer a byli unavení. Pohyb byl na naší straně. A my jsme se snažili jít za naším snem. A víte co? Zasloužili jsme si to,“ radoval se O’Connor.

K neuvěřitelnému obratu se totiž nadechli Britové, kteří ani za stavu 0:3 nerezignovali. Trenér Russell si vzal oddechový čas a jeho svěřencům se podařilo ještě ve druhé části zápas zdramatizovat. Nejprve snížil Dowd, jenž si poradil se samostatným nájezdem na Hardyho, a poté v čase 38:04 zadělal na drama čtvrtým gólem na šampionátu Hammond.

„Za stavu 0:3 jsme byli trochu frustrovaní, protože jsme cítili, že hrajeme dobře. Jen jsme potřebovali odstranit pár chyb. Víme, že máme tým, který je konkurenceschopný, takže jsme se snažili držet své hry a nakonec se nám to povedlo,“ vypíchnul Davies neuvěřitelný obrat na 4:3, jenž Britové zakončili v prodloužení.

„Je to něco neuvěřitelného. Bownsy (brankář Bowns) předvedl několik neuvěřitelných zákroků a udržel nás v zápase. Jonno (Phillips) mi řekl, abych se předvedl. A kapitána musíte poslouchat. Navázal na sebe dva obránce a pak mi přihrál před branku,“ řekl Davies.

Britské oslavy po utkání:

Zatímco Britové se po utkání radovali na ledové ploše, na Francouzích bylo vidět zklamání. „Cítím se hodně špatně. Musíme se pokusit v příštím roce dostat zpět, tohle je pro francouzský hokej špatně. Chtěli jsme se udržet, vedli jsme 3:0, ale najednou to bylo 3:3 a v prodloužení jsme prohráli. Takový hokej hrát nemůžeme...,“ litoval útočník Alexandre Texier.

Autoři: