Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Zemřel mistr světa Adam Svoboda (†41). Trenér brankářů Pardubic se doma oběsil

Sport

  14:45
Pardubice - Zemřel mistr světa z roku 2005 Adam Svoboda, bývalý gólman hokejových Pardubic, Slavie, Plzně, Sparty nebo Hradce Králové. Podle informací deníku Sport spáchal sebevraždu oběšením.

Adam Svoboda foto: ČTK

Nemůžu tomu uvěřit. Adam byl charakterově vynikající kluk, vzpomíná na Svobodu Růžička

„Vyjížděli jsme k úmrtí 41letého muže na Pardubicku,“ uvedla v úterý odpoledne policejní mluvčí Markéta Janovská podle serveru iDnes.cz.

Podle policie neměl na Svobodově smrti vliv nikdo jiný. Podle informací deníku Blesk byl brankář nalezen ve svém bydlišti.

Jak na Svobodu vzpomínají bývalí reprezentační trenéři Vladimír Růžička a Alois Hadamczik si přečtěte ZDE.

„S obrovským smutkem jsme přijali zprávu o tom, že nás navždy opustil bývalý brankář a trenér Adam Svoboda. Vyjadřujeme hlubokou soustrast všem pozůstalým,“ uvedl klub na svých sociálních sítích. 

Svobodovo jméno bylo v poslední době skloňováno hlavně s jeho nedávnou kauzou, kdy na začátku letošního roku boural pod vlivem alkoholu.

Policie mu tehdy naměřila 1,7 promile. Svoboda následně skončil i u národního týmu do 18 let, kde taktéž trénoval gólmany.

Do Pardubic se však později zase vrátil. Klub ho tehdy označil jako osobního trenéra brankářů Ondřeje Kacetla a Milana Kloučka. 

Brněnský rodák chytal v české extralize za Pardubice, Plzeň, Slavii, Spartu nebo Hradci Králové. V roce 2008 vychytal mistrovský titul Slavii, o pět let později pomohl k premiérovému triumfu Plzni.

Vyzkoušel si ale také i zahraniční angažmá v Německu, Rusku, Švédsku a během svého posledního aktivního roku se na 21 utkání objevil i v Kazachstánu.

Vrátil se však do Pardubic, kde chytal od juniorského věku.

„Jsem tady šťastný, stejně tak rodina. Když jsem ukončil kariéru, lákalo mě zůstat u hokeje v jiné roli. Pak přišla nabídka, abych dělal trenéra gólmanů, což mě ohromně baví,“ řekl ještě loni v létě serveru hokej.cz.

7. KVĚTNA: HOKEJISTA ADAM SVOBODA SPÁCHAL SEBEVRAŽDU. Pro všechny, kteří ho...
Brankář Slavie Adam Svoboda kvůli zranění nedochytal zápas v Litvínově.
Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...