Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Ptali jsme se hokejových osobností: Dosáhnou Češi na medaili? A kdo zazáří?

Sport

  13:15
PRAHA - Už v pátek 1. května startuje v Praze a Ostravě hokejový šampionát. Naplní český tým roli jednoho ze spolufavoritů?

JAKUB VORÁČEK. Pátý muž bodování NHL, křídlo Philadelphie. I jeho krajan Jágr tvrdí, že právě on by měl táhnout Česko. foto: Anna Vavríková, MAFRA

Hokejovým legendám a známým osobnostem jsem položili tři otázky:

1. Jak se těšíte na hokejové mistrovství světa?
2. Který z hráčů bude tahounem národního týmu?
3. Dosáhnou Češi na medaili?

Pavel Richter (mistr světa 1985)

1. Těším se, až to konečně všechno začne a opadne nervozita, která okolo domácího šampionátu tradičně panuje.

Pavel Richter.

2. Přeji si, aby to byl Alexander Salák. Když bude gólman dobře chytat, je předpoklad, že bychom mohli uspět. Počítám, že by měli zazářit i další hráči, především Kuba Voráček.

3. Jak už jsem říkal, pokud nám zachytají gólmani, minimálně do semifinále se dostaneme. To bude stěžejní otázka i u ostatních mužstev.

Jiří Holeček (3× mistr světa)

1. Bude to dost dobrý šampionát. Těším se hlavně na všechny zápasy našich hokejistů. Jeden z nich uvidím i osobně v aréně, pozval mě na něj svaz.

Legendární hokejový brankář Jiří Holeček.

2. Hvězdou českého výběru bude asi kapitán Jakub Voráček, který měl skvělou sezonu v NHL, kde bojoval o vítězství v kanadském bodování.

3. To kdybych věděl, tak si vsadím, je to těžké, takhle dopředu odhadovat. Záležet bude na výkonech našeho brankáře. Když bude nadprůměrný, uděláme medaili; pokud ne, budeme bez ní.

Milan Nový (2× mistr světa)

1. Klukům moc držím palce, ať ta medaile vyjde. Na některé zápasy se dostanu přímo do haly, jindy budu fandit od televize.

Milan Nový.

2. Těžko říct, záleží na tom, s jakou formou do mistrovství vstoupí. Výbornou sezonu měl Voráček, tak snad to potvrdí.

3. Máme skvělý mančaft. Loni v Bělorusku byla půlka týmu nemocná, a byli jsme mezi čtyřkou nejlepších. Teď nám snad bude zdraví přát, takže můžeme myslet na vyšší příčky. Měli jsme dobrou přípravu, což by se mohlo kladně projevit.

Jakub Kohák (režisér a herec)

1. Nejvíc se těším na vystoupení Kuby Voráčka. Byl jsem u něj před dvěma měsíci na dovolené a dal jsem mu spoustu rad, které by měl použít. Musí chodit brzo spát a vyhýbat se alkoholu.

Jakub Kohák.

2. Nabízí se Jarda Jágr a právě Kuba Voráček. Škoda že v NHL postoupilo Calgary, kde hraje můj kamarád Jirka Hudler. Je to žolík, který by mohl na mistrovství rozhodovat.

3. Medaile bude velký úspěch. Favoritů je strašně moc. Osobně bych rád viděl finále Česko–Rusko, v němž slavně zvítězíme.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.