Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

OBRAZEM: Vedle koho sedí Jágr? Nahlédněte do kabiny českých hokejistů

Sport

  16:56
PRAHA - Výhodou hokejistů pořadatelské země mistrovství světa je první volba kabiny, i čeští hráči tak na letošním šampionátu mají k dispozici nejluxusnější zázemí. Jaromír Jágr a spol. v pražské O2 areně zabrali kabinu, kterou běžně využívá Slavia.

RAČTE VSTOUPIT. Čeští hokejisté se zabydleli v kabině, jejíž dveře zdobí stříbrná lví hlava. Při extraligových zápasech zde měli své zázemí hráči Slavie. foto:  Michal Šula, MAFRA

Hokejisté mají k dispozici komplex s řadou místností, mezi kterými nechybí brusírna, bazén, sauna, masérna nebo zázemí pro trenéry. Uvnitř kabiny mají například připraveno i deset rotopedů.

RAČTE VSTOUPIT. Čeští hokejisté se zabydleli v kabině, jejíž dveře zdobí...
DOSTATEK PROSTORU. Národní tým si podmínky v nejluxusnější české hale nemůže...

„Je to největší a nejluxusnější kabina, kterou jsme kdy měli. Loni v Bělorusku jsme taky měli hezkou a prostornou kabinu, ale tahle je ještě lepší,“ řekl masér Zdeněk Šmíd. Oproti předešlým šampionátům mají Češi tentokrát k dispozici zhruba trojnásobný prostor. „Ulehčuje nám to práci, protože máme všechno pěkně rozmístěné a víme, kde co je. Nemusíme přendávat bedny a hledat v nich,“ vysvětlil.

Výhodou také je, že tentokrát nemuseli maséři a kustodi před turnajem vše balit a složitě řešit, co vše a v jakém množství sebou vzít.

Jágr si vybral Furchovo místo

Už na poslední akci před MS, při zápasech Euro Hockey Tour v Brně, realizační tým řešil zasedací pořádek v šatně. „Ptali jsme se hráčů, kdo chce sedět vedle koho. Samozřejmě, že jako prvního Jardy Jágra,“ pousmál se Šmíd. Největší hvězda týmu si vybrala pozici, na které běžně sedí brankář Slavie Dominik Furch.

Vedle něj měl původně sedět Martin Ručinský, který ale nakonec na turnaji startovat nebude. Na jeho místo se tak posunul Michal Jordán. Po Ručinském v kabině zůstala jen helma s číslem 26.

Zasedací pořádek? Podle mateřských klubů

I ze zasedacího pořádku je jasné, odkud hráči pocházejí. Vytvořili se kladenská, pardubická nebo slávistická skupinka. Vedle sebe sedí i bratři Jakub a Jan Kovářové.

V kabině už má své místo i maskot - lvíček, který se dnes oblékl do reprezentačního dresu. Jméno ale ještě nemá. „Teprve nějaké dostane. Návrhy už jsou, ale zatím je to tajné,“ řekl Šmíd, který se o hráče stará společně s kolegy Petrem Ondráčkem a Jaroslavem Kuglerem.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!