Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Kolikrát Jágr končil v reprezentaci? Poprvé se loučil už po Naganu

Sport

  19:28
PRAHA - Čtyřikrát oznámil konec reprezentační kariéry, ale vždy se vrátil. V neděli, po vyřazení českých hokejistů na domácím šampionátu, je jeho verdikt prý definitivní. Nebo ne? Kdy už se Jaromír Jágr s národním týmem loučil?

10. JÁGROVO SBOHEM. Končím, nezlomíte mě. Jaromír Jágr po prohraném boji o bronz znovu, ale tentokrát už prý vážně definitivně ukončil bohatou reprezentační kariéru. Za 25 let se zúčastnil deseti mistrovství světa, které dvakrát vyhrál, stejně jako olympiádu v Naganu. Je to neuvěřitelné, ale ve 43 letech odchází v pozici nejlepšího (minimálně českého) hráče. foto:  Michal Šula, MAFRA

1998 – po olympiádě v Naganu
Jágr vůbec poprvé oznámil konec v reprezentačním dresu po zlatém olympijském turnaji v Naganu v roce 1998. „Nejspíš to byl můj poslední reprezentační zápas,“ nechal se po finále slyšet tehdy šestadvacetiletý křídelní útočník.

2004 – po Světovém poháru
V roce 2004 česká hokejová reprezentace nestačila v semifinále Světového poháru na Kanadu. „Nejspíš je to naposled. V reprezentaci asi skončím,“ pravil Jágr zklamaně po vypadnutí.

2006 – po olympiádě v Turíně
Na olympijských hrách v roce 2006 Češi vybojovali bronzové medaile, přesto v mužstvu nepanovala ideální atmosféra. Největší hvězda týmu považovala turnaj za svůj poslední. „Šance, že se do reprezentace vrátím, je malá,“ pravil Jágr.

BITVA O KOTOUČ. Jaromír Jágr se snaží prosadit mezi dvojici Kanaďanů.
VÁLEČNÁ PORADA. Tomáš Plekanec (vlevo) a Jaromír Jágr.

2014 – po mistrovství v Minsku
Národní tým měl za sebou nepříliš úspěšné vystoupení na olympiádě v Soči a na medaili nedosáhl ani na následném šampionátu v Minsku. Rozladěný Jágr se opřel do kritiků a při té příležitosti oznámil konec.

2015 - po mistrovství světa v Česku
Český tým měl před domácími fanoušky obrovskou motivaci, ovšem vysněnou medaili nezískal. V semifinále zastavila tým Vladimíra Růžičky Kanada, v utkání o bronz prohrálo mužstvo s Amerikou a skončilo čtvrté. „Já bych si hrozně přál, aby začali jezdit další hráči. Je tu nová generace. Hráči jako Palát, Pastrňák a jiní,“ řekl po zápase Jágr.

Anketa

Oznámkujte jako ve škole výkon Jaromíra Jágra za celý šampionát.

1* 3553
1 285
1- 65
2 74
2- 41
3 47
3- 35
4 35
4- 38
5 89

Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze
Rodiny bez životního pojištění přicházejí o peníze

Řada maminek řeší u dětí odřená kolena, škrábance, neštovice nebo třeba záněty středního ucha. Z těchto příhod se děti většinou velmi rychle...