Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Zeman navštívil hokejovou Síň slávy. Dostal šálu a připil si s Haškem

Sport

  19:07
PRAHA - Prezident Miloš Zeman si ve čtvrtek prohlédl Síň slávy českého hokeje, která byla nedávno otevřena u pražské O2 areny. Při návštěvě dostal šálu a dres české reprezentace a zapsal se do pamětní knihy. Poté si s přítomnými připil pivem na úspěch českého mužstva jak v dnešním zápase s Francií, tak i v dalších utkáních mistrovství světa.

Miloš Zeman navštívil Síň slávy českého hokeje. Od Haška dostal reprezentační dres s podpisy členů národního mužstva. Při pohledu na velikost dresu prezident slíbil, že pokud mu nebude, tak zhubne. foto: ČTK

Zemana Síní slávy provázeli mimo jiných prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král a legendární hokejový brankář Dominik Hašek. 

S ním Zeman probíral jeden z vítězných gólů jeho spoluhráče Jiřího Šejby či nevděčný úděl brankářů, jejichž úspěšné zákroky jsou na televizních obrazovkách zobrazovány podstatně méně než situace, kdy jsou překonáni. 

S uspokojením pak sledoval záběry Haškových zákroků při kanadských nájezdech na olympiádě v Naganu.

Od Haška dostal Zeman dostal reprezentační dres s podpisy členů národního mužstva. Při pohledu na velikost dresu prezident slíbil, že pokud mu nebude, tak zhubne. 

Prezident Českého svazu ledního hokeje Tomáš Král provedl Miloše Zemana Síní...
Miloš Zeman navštívil Síň slávy českého hokeje. Od Haška dostal reprezentační...

Zaujal ho také dres Jaroslava Holíka z roku 1969, na němž rudá hvězda nad lvem v tehdejším státním znaku byla přelepena páskou na protest proti sovětské okupaci Československa.

Síň slávy kromě trofejí z české hokejové historie i současnosti nabízí interaktivní instalace. Příchozí si mohou vyzkoušet virtuální kluziště a hokejové trenažéry včetně střelby na brankáře.

Pomocí interaktivního displeje si mohou prohlédnout kompletní biografii hráčů, jejich statistiky a fotografie. Mohou si také nechat promítnout nebo poslechnout si úryvky rozhlasových reportáží připomínajících slavné kapitoly československého a českého hokeje.

Zobrazit celou fotogalerii

Prohlédněte si pohodlně všechny fotografie

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.