Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Systém na prodej lístků selhal. Zájem předčil očekávání, řekl mluvčí Sazky

Sport

  12:21
PRAHA - „Uživatel je momentálně vytížen, zavolejte později.“ Podobnou hlášku viděli fanoušci ráno při startu prodeje vstupenek na hokejové MS 2015 v Česku.

Vstupenky na hokejové MS 2015 v Praze a Ostravě. foto: MAFRA - Michal Šula

A tohle sdělení se nejprve ozvalo také ze sluchátka Václava Friedmanna, tiskového mluvčího Sazky. Ta zajišťuje prodej lístků a kvůli velkému zájmu nefungují terminály a pomalý je rovněž internetový prodej.

„Samozřejmě nás to mrzí. Chtěli jsme udělat všechno proto, aby k problémům nedošlo. Snažíme se to rychle napravit a vyřešit tak, aby rozhořčení fanoušci své lístky dostali a mohli si mistrovství světa užít. Doufáme, že co nejdřív bude chyba odstraněna,“ řekl Friedmann v rozhovoru pro iDNES.cz a Lidovky.cz.

Sazka veřejnost uklidňovala, že k žádným problémům nedojde, údajně provedla také zátěžové testy. Proč tedy systém kolabuje?
V této chvíli funguje prodej lístků přes internet bez problému, i když je pomalý. Stejná je situace na pokladnách u arén, kde se bude mistrovství světa odehrávat. Jediný problém jsme zaznamenali v terminálové síti na kamenných pobočkách, kde došlo k chybě v komunikaci mezi poskytovateli systému a poskytovateli ticketingového systému. Problém řešíme tak, aby byl co nejdříve odstraněn. Nejsem schopen říct, jak rychle to bude. Pracuje na tom tým lidí.

ČTĚTE TAKÉ

Takže jste při testech něco podcenili?
Testovalo se to mnoho týdnů s maximálním možným zatížením, které jsme očekávali. Ovšem to zatížení předčilo naše očekávání. Z toho důvodu je internet pomalý a terminály jsou dočasně nefunkční. Udělali jsme maximum pro to, aby se to nestalo a byli jsme přesvědčeni, že jsme nic nepodcenili.

Někteří fanoušci si stěžovali, že se podezřele rychle prodaly lístky na zápas Česko vs. Kanada do prvního patra. Nahrává to spekulacím, že si vstupenky rozebrali VIP hosté. Co vy na to?
Rozumím tomu. Spousta míst v hale je předem rezervována pro pořadatele. Jsou místa pro sponzory, VIP návštěvníky novináře, partnery. My pracujeme pouze s lístky, které dostaneme do prodeje. U nás už to probíhalo bez jakékoli protekce nebo něčeho podobného.

U pokladen pražské O2 areny byl 4. listopadu ráno zahájen prodej denních...
U pokladen pražské O2 areny byl 4. listopadu ráno zahájen prodej denních...
Vstupenky na hokejové MS 2015 v Praze a Ostravě.
Šťastlivci se vstupenkami. Fanoušci z Jihlavy před pokladnami O2 areny.

Je pro vás úterní zkušenost poučením pro příště?
Prodej lístků na hokejový šampionát v Česku je samozřejmě velkým testem. Jsme hokejový národ. Nechtěli jsme to podcenit. Od minulého domácího mistrovství světa uběhlo deset let, během té doby jsme prodali sta tisíce lístků na velké akce bez problémů. Věřím, že i tahle akce bude zdárně dokončena a příště už kolapsy nebudou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!