Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Recept vítěze hokejové tipovačky: Věřil jsem intuici a ne Čechům

Sport

  17:37
PRAHA - Tipovací soutěž serveru Lidovky.cz k hokejovému mistrovství světa zná svého vítěze. S náskokem padesáti bodů vyhrál Jiří z Petrovic u Karviné, jenž uhodl pětkrát přesné skóre jednotlivých zápasů a bezchybně natipoval i pořadí týmů na medailových pozicích.

Tipovačka MS hokej 2015 foto: Lidovky.cz

27letý tipér získal za první místo půlroční předplatné Lidových novin i magazínu Téma a kredit v hodnotě 500kč od sázkové kanceláře Fortuna.

Měl jste promyšlenou taktiku tipování, nebo jste „střílel od boku“?
Všechno jsem to bral pocitově a podle intuice. Hned na začátku jsem natipoval v základních skupinách všechny zápasy najednou a celkem se mi dařilo. V play off jsem zvolil podobný systém. Bylo to hodně o štěstí.

Účastníte se tipovacích soutěží často?
Dá se říct, že ano. Většinou projdu internet a registruji se třeba i do třech soutěží najednou. Jakmile je možnost, tak to rád zkouším. Baví mě to.

Tipovačka MS v hokeji

Uhodl jste přesné pořadí na prvních třech místech. Taky intuice?
V podstatě ano. Koukal jsem, že hodně tipérů dost věřilo Čechům. Já jsem tak optimistický nebyl.

Českému týmu jste tedy nevěřil?
Tak nějak jsem tušil, že budeme mít maximálně bronz. Ale jakmile bylo jasné, kdo se v tom utkání postaví proti nám, byl jsem skeptik a vsadil na naši prohru. 

Sledoval jste, jak si mezi ostatními tipéry v průběhu šampionátu vedete?
Ano, pravidelně. Musím se přiznat, že když jsem před posledními zápasy byl asi na sedmdesátém místě, ve výhru jsem rozhodně nevěřil. V tu chvíli by mi pomohlo jen to, kdybych uhodl přesné pořadí a vyšvihl se nahoru. Povedlo se. Co jsem koukal, tak moc lidí netipovalo Američany tak vysoko. Já jsem měl jiný názor.

Byl jste se osobně na některém ze zápasů podívat?
Rád bych, ale bohužel jsem se na žádný nedostal. Odradila mě i vysoká cena vstupenek.

Autor: