Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Na zdecimované Finy nastoupí Češi s Mrázkem a útokem největších hvězd NHL

Sport

  13:38
PAŘÍŽ - Česká hokejová reprezentace nastoupí do dnešního večerního zápasu na mistrovství světa v Paříži proti Finsku s brankářem Petrem Mrázkem. Elitní útok tvoří největší tři hvězdy týmu David Pastrňák, Tomáš Plekanec a Jakub Voráček. Svěřenci trenéra Josefa Jandače budou proti úřadujícím vicemistrům světa usilovat o druhou výhru na turnaji.

Budou se radovat Češi takto také dnes večer? foto: ČTK

Voráček si místo v útoku s Romanem Červenkou vyměnil již v průběhu sobotního zápasu proti Bělorusku, který Češi vyhráli 6:1. Zatímco Voráček dohrával s Plekancem a Pastrňákem, Červenka hrál s Janem Kovářem a Lukášem Radilem.

ZÁPAS ČESKO VS. FINSKO SLEDUJTE V PODROBNÉ ON-LINE REPORTÁŽI ZDE!

„Chceme trošičku oživit sestavu. Druhá lajna se nám minule zdála taková nemastná neslaná, teď uvidíme, jestli to bude mít stejný efekt jako minule,“ řekl asistent Václav Prospal.

Předpokládaná sestava

Mrázek - Gudas, Šimek, Kundrátek, Kempný, Rutta, Jeřábek, Krejčík - Pastrňák, Plekanec, Voráček - Radil, Jan Kovář, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - Horák, R. Hanzl, T. Zohorna - Hyka.

Proti Bělorusku čeští hokejisté vyhráli třetí třetinu 3:0, Červenka se střelecky prosadil ve 36. minutě. „Chceme mít více variant. I proto, kdyby nedej bože přišlo nějaké zranění. Je potřeba, aby kluci nebyli fixovaní na jednoho spoluhráče,“ uvedl Jandač po sobotním zápase.

Finsko má zatím stejně jako český tým tři body za výhru nad Běloruskem (3:2). V neděli nečekaně prohrálo s domácí Francií 1:5. „Byli jsme se na zápase podívat a myslím si, že první dvě třetiny byli Francouzi i lepší. Finský tým až tak slabý není a myslím si, že se budou chtít proti nám rehabilitovat,“ řekl Prospal.

Zápas začíná ve 20:15.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč