Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Ruský tisk: Češi nebyli na turnaji nijak výjimeční. Naši vyhráli přesvědčivě

Sport

  19:57
MOSKVA - Rusové spolehlivě prošli do semifinále a nezabránilo jim v tom dusno v hale, špatný led ani věhlasný soupeř, napsal ruský list Sovětskij sport v prvním hodnocení vítězného čtvrtfinále mistrovství světa s českými hokejisty v Paříži. „Před námi je Kanada!“ konstatoval autor v očekávání postupu kanadského týmu ve večerním čtvrtfinále s Německem.

MS v hokeji 2017, Rusko vs. Česko: Artěmij Panarin (druhý zleva) z Ruska přijímá gratulaci ke gólu od spoluhráčů. foto: ČTK

Čtvrtfinálové utkání Rusové původně očekávali s obavami kvůli nutnosti cestovat z Německa do Francie. „Z druhé strany si sborná zaslouží obrovský dík za toto krátké přemístění do Francie a za nové emoce, které překrásně podpořil i výsledek,“ napsal ruský list.

„Český tým na turnaji nic vynikajícího neukázal, když prohrál nejen s Kanaďany, ale i se Švýcary. Soupeř je to ale z druhé strany pro Rusy vždycky mimořádný. Vždyť vzpomínky na porážku na loňském mistrovství světa v Moskvě čas ještě nezahladil,“ píše se v komentáři.

MS v hokeji 2017, Rusko vs. Česko: Tomáš Kundrátek a Nikita Kučerov.
MS v hokeji 2017, Rusko vs. Česko: Artěmij Panarin potřetí překonává Pavla...

„Možná i kvůli panujícímu dusnu začal ruský tým zápas beze spěchu, zato vyloučení následovala rychle,“ konstatoval dále list. A v pochvalných slovech pokračoval: „Rychlé a nečekané přihrávky - hlavní ruská zbraň v přesilovkách - kvůli špatnému ledu nefungovaly. Následovaly ale góly Orlova a Kučerova a naši mohli klidně hrát na udržení výsledku a šetřit pot v horké hale.“

Šancí na zvýšení skóre pak bylo podle ruského listu mnoho, ale vstřelit gól se podařilo jen Panarinovi. „Přesvědčivé vítězství,“ shrnul autor průběh zápasu.

I podle serveru Sport Express Rusové úvod zápasu prováhali. „Češi měli víc nebezpečných situací, víc šancí, byli aktivnější. Po první třetině jsme šli do kabin s dvougólovým náskokem díky brankáři,“ uvádí se v komentáři. Český tým se nedokázal vzpamatovat, každým okamžikem se jeho naděje na úspěch zmenšovala.

„Český tým na tomto turnaji dokázal otočit skóre 0:3 s Finy. Jak jim to Finové mohli dovolit?“ ptá se závěrem autor.

Autor: