Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Portugalci neuspěli se svou snahou o zrušení žluté karty pro hvězdného Cristiana Ronalda z prvního zápasu mistrovství světa. Jak dnes uvedl národní svaz, světová federace FIFA protest zamítla. Ronaldo dostal v utkání s Pobřežím slonoviny žlutou kartu po rozmíšce s Guyem Demelem. Portugalci svůj protest opírali o tvrzení, že útočník Realu Madrid se naopak snažil kontaktu s protihráčem vyhnout a odejít pryč.
13:34
USA
Fanoušci amerických fotbalistů se nemohou smířit s tím, že rozhodčí Koman Coulibaly odepřel jejich týmu na mistrovství světa zřejmě regulérní branku a zabránil výhře USA nad Slovinskem (2:2). Proto se nabourali do jeho profilu na internetové encyklopedii Wikipedia a udělali několik změn. Do profilu sudího z Mali mimo jiné dopsali, že "Coulibaly údajně z celého srdce nesnáší USA". Nepovolená editace profilu byla záhy stažena.
13:05
ANG
Britská média se podle očekávání pustila do kritiky anglické fotbalové reprezentace za výkon v utkání mistrovství světa s Alžírskem. Výběru trenéra Fabia Capella vyčítají, že hra byla "žalostná" a "marná" a že výkon týmu byl "fiaskem". Nyní prý hráčům nezbývá, než se bát o postup. ČTĚTE ZDE
12:42
ARG

Nikdo v argentinském týmu, dokonce ani Lionel Messi, neumí přímý kop tak jako Diego Maradona. Napsal to zpravodaj agentury Reuters poté, co spolu s ostatními novináři s otevřenou pusou sledoval trénink argentinských fotbalistů. Devětačtyřicetiletý kouč pro zpestření programu vyhlásil soutěž o to, kdo dokáže z přímého kopu trefit břevno. Hned ji také svou první střelou a přesným zásahem levačkou ukončil a s hlasitým smíchem odešel. Na přímý souboj s Messim nedošlo, protože hráči, kteří měli v nohách zápas s Jižní Koreou, dostali volno.

  • Maradona na tréninku.

    Maradona na tréninku. / Autor: Reuters

12:20
SLO
Trenér slovinských fotbalistů Matjež Kek požádal novináře, aby s kritikou jeho týmu ještě počkali. Poté, co jeho tým v pátečním zápase s Američany ztratil dvoubrankové vedení, tušil, že to od zástupců sedmé velmoci pěkně schytá. Rozhodl se tomu předejít a pozval je na pivo. Slovinci mají po dvou zápasech čtyři body a reálnou šanci poprvé v historii postoupit do osmifinále. Novináři však prý na mužstvu stále hledají chyby.
12:03
ITA
Největším problémem italských fotbalistů na světovém šampionátu v JAR je málo efektivní útok. Alespoň tak to vidí český trenér s dlouholetými zkušenostmi s italským fotbalem Zdeněk Zeman. Podle něj budou mít Italové problém zdolat i obranu Nového Zélandu. Italové v úvodním vystoupení s Paraguayí zachraňovali alespoň remízu 1:1, když De Rossi vyrovnával po rohovém kopu. Jinak ale paraguayská obrana neměla problém odvracet italské útoky. Výběr trenéra Marcella Lippiho si tak chce napravit reputaci proti Novému Zélandu.
11:58
ANG
Angličtí fotbalisté sklidili za páteční výkon v zápase s Alžírskem pískot svých fanoušků, což se jim často nestává. Na nezvyklou situaci reagoval už v průběhu zápasu naštvaně Wayne Rooney a trenér Fabio Capello neskrýval své rozčarování. VÍCE ZDE
11:44
FRA

Nepovedený zápas francouzských fotbalistů na mistrovství světa s Mexikem má skandální dohru. Sportovní deník L'Equipe přinesl informaci, že o poločase se trenér Raymond Domenech pohádal s útočníkem Nicolasem Anelkou, který trenéra údajně vulgárně urážel.

  • Mexiko - Francie (Anelka)

    Mexiko - Francie (Anelka) / Autor: Reuters

11:21
ITA
Italský fotbalový brankář Gianluigi Buffon se nevyhne operaci vyhřezlé ploténky, která ho připraví o zbytek mistrovství světa v JAR. Přestože Itálii již v obhajobě titulu asi nepomůže, chce zůstat s týmem až do konce turnaje a operaci se podrobí až po něm. Podle odhadů lekařů by měl chybět až čtyři měsíce.
10:39
Fanoušci na fotbalovém mistrovství světa v Jihoafrické republice uvádějí, že největší komplikací turnaje je zatím doprava mezi jednotlivými stadiony. Problémy zahrnují bloudící řidiče, velká zpoždění, autobusy uvízlé ve sněhových bouřích i výpadky proudu, napsala agentura AFP. Od severního Polokwane do jižního přístavu Port Elizabeth vzdáleného 1300 kilometrů představuje hromadná doprava fanoušků velký zátěžový test organizátorů v zemi, která miluje auta.
9:17
BRA
Fotbalisté Brazílie se zřejmě budou muset v nedělním utkání mistrovství světa s Pobřežím slonoviny obejít bez Gilberta Silvy. Zkušený defenzivní záložník si při pátečním tréninku poranil kotník a jeho start je hodně nejistý. Třiatřicetiletý hráč Panathinaikosu Atény patří ke klíčovým postavám výběru trenéra Dungy. Na kontě má již 90 reprezentačních startů a odehrál i celou kvalifikaci na šampionát v JAR. Na kontě má i titul mistra světa z roku 2002.
08:56
Důležité
Bezpečnostní opatření na světovém šampionátu ve fotbale dostala vážnou trhlinu. Po pátečním bezbrankové remíze Anglie s Alžírskem se totiž jednomu z fanoušků podařilo dostat do šatny anglických fotbalistů. Podle agentury AP se dokonce dostal do konfliktu s Davidem Beckhamem. Neznámý fanoušek se dokázal protáhnout kolem policistů a ochranky na stadionu a dostal se až do šatny. Zde měl údajně urážet Beckhama, který je s týmem, přestože kvůli zranění nemůže hrát. Zda v té době byli v šatně i jiní hráči, agentury neuvádějí. Nezvaného hosta nakonec ze šatny vyvedla ochranka najatá anglickým týmem. VÍCE ČTĚTE ZDE
00:30
KLDR
V době moderních tréninkových metod působí zápasová příprava mužstva ze Severní Koreji možná trochu úsměvně. Nečitelní fotbalisté z komunistické KLDR dál udivují svět. VÍCE ČTĚTE ZDE!
23:29
Důležité
Fotbalová reprezentace Anglie nezvládla ani druhé kole bojů ve skupinové fázi mistrovství světa. Po remíze s USA zaváhala i v utkání s Alžírskem a překvapivě remízovala 0:0. O postupujících ze skupiny C do osmifinále se rozhodne až v posledních zápasech. VÍCE ČTĚTE ZDE!
20:25
Důležité
Ke svému druhému zápasu nastupují fotbalisté Anglie a Alžírska. Podrobnou reportáž z utkání čtěte zde.
19:29
USA
Fotbalisté Slovinska byli v dnešním zápase proti USA blízko historickému postupu do osmifinále světového šampionátu, když po poločase vedli o dvě branky. Američané však v druhé půli předvedli bojovný týmový výkon, vyrovnali na 2:2 a mohli i vyhrát, ale třetí gól jim rozhodčí v závěru neuznal. To trenéra Boba Bradleyho i hráče hodně rozzlobilo. VÍCE ČTĚTE ZDE!
18:45
NEM

Když v neděli svými brankami pomohli uštědřit Austrálii první debakl šampionátu, za jejich výkon je oslavoval celý fotbalový svět. Uplynulo přesně pět dní a jsou terčem ostré kritiky. Na páteční utkání proti Srbsku by nejraději němečtí útočníci Lukas Podolski a Miroslav Klose zapomněli.

  • Německo - Srbsko (Podolski zahrává pokutový kop)

    Německo - Srbsko (Podolski zahrává pokutový kop) / Autor: Reuters

18:36
Zajímavost
Kvůli otravě z jídla dnes skončilo v nemocnici v Nelspruitu 90 dobrovolníků. Podle organizátorů fotbalového mistrovství světa však nešlo o nic vážného. Dobrovolníci byli hospitalizováni s příznaky otravy jídlem už po snídani. "Ale už se jim daří mnohem lépe. Dostávají léky a budou moci brzy nemocnici opustit," uvedl mluvčí pořadatelů Rich Mkhondo. Na šampionátu v Jihoafrické republice se podílí v dobrovolnické roli 15.000 lidí, v Nelspruitu jich je 985.
17:55
Důležité

Trend druhého kola duelů v základních skupinách MS ve fotbale potvrdil i souboj Slovinců s Američany. Parádní duel skončil remízou 2:2, která přiblížila přemožitele české reprezentace z kvalifikace postupu do osmifinále. Zámořští fotbalisté, kteří potřebovali vyhrát se ale v závěru zlobili na sudího, který neuznal zřejmě regulérní branku Edua na 3:2.

  • USA - Slovinsko (situace před neuznaným gólem)

    USA - Slovinsko (situace před neuznaným gólem) / Autor: Reuters

17:14
BRA
Brazilští fotbalisté museli na mistrovství světa vyměnit tréninkové hřiště, na němž se připravovali od svého květnového příletu do Jihoafrické republiky. Trávník na hřišti střední školy v Randburgu byl totiž totálně zničený. Hřiště, které slouží primárně pro ragby, bylo plné drnů po utkání brazilských náhradníků s místním týmem do 19 let. Jihoameričané tak museli zhruba padesátiminutovou tréninkovou jednotku absolvovat na jiném školním hřišti, plánují se však na původní místo vrátit. Brazilce po úvodní výhře nad KLDR čeká v neděli duel s Pobřežím slonoviny.