Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Musíme se zlepšit, byli jsme nervózní, hodnotil argentinský střelec Messi

Sport

  10:51
RIO DE JANEIRO (Od našeho zpravodaje) - První gól pomohl připravit, druhý po nádherné akci vstřelil sám, ale nakonec stejně přiznal: "Nebylo to ono!" Ne, nebylo to ono! Argentinský kapitán Lionel Messi se nevymlouval, proti Bosně nehrál dobře on a nehrál dobře ani jeden z favoritů fotbalového šampionátu.

Lionel Messi. foto: Reuters

"Nedrželi jsme dobře míč, kazili jsme přihrávky, neměli jsme šance, záloha špatně doplňovala útok," popisovala jedna z největších hvězd mistrovství světa.

Kdyby si bosenský obránce Kolašinac nevstřelil nejrychlejší vlastní gól v dějinách mistrovství světa, možná by se Argentinci trápili ještě víc. "Bylo to naše první utkání na šampionátu, takže nás svazovala určitá nervozita. Upřímně říkám, že výhra nás stála hodně úsilí," řekl Messi.

Skóroval po 8 letech

Na MS 2010 v Jižní Africe gól nedal, Lionel Messi na světovém šampionátu naposledy skóroval v roce 2006. Jako střídající hráč pečetil výhru 6:0 v utkání základní skupiny se Srbskem. Bylo mu 20 let a jeho hvězda teprve vycházela.

I když byl zvolen nejlepším hráčem utkání, ve srovnání s obvyklými výkony byl vlastně nevýrazný, až bledý. Nevycházely mu nájezdy středem hřiště, často se jen toulal bez míče, příliš sóloval a utápěl se ve vlastní zodpovědnosti. Bylo úplně zbytečné, že chtěl všechno strhnout sám.

"Jenže stejně ukázal svou genialitu a rozhodl," podotkl bosenský trenér Safet Sušič na tiskové konferenci po zápase.

V 65. minutě se Messi rozběhl s míčem, narazil si ho s Higuaínem a pak už jen vyčkával, kdy přesně vystřelit. Na hraně pokutového území naznačil jednou, naznačil podruhé a prásk! Levačka v plném běhu zasáhla balon dokonale. Rána o tyčku skončila v síti a tisíce argentinských fanoušků na stadionu Maracaná křičeli blahem: "Méééééssi. Méééééssi."

Nakonec to byl vítězný gól, protože Bosně se podařilo snížit na 1:2.

"Jsem rád, že jsem dal gól, který byl hodně důležitý. Máme tři body, které jsme potřebovali. A teď už musíme přemýšlet nad tím, jak se budeme zlepšovat," pravil Messi, který si statistiku v národním dresu vylepšil na 87 zápasů a 39 gólů.

Další zápisy v základní skupině může přidat proti Íránu a Nigérii.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...