Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Muž předstíral ochrnutí. Pak vstal z vozíku a narušil utkání MS

Sport

  12:40
SALVADOR/PRAHA - Pozor, na hřišti je nečekaný návštěvník! Úterní osmifinálový duel na fotbalovém MS mezi Belgií a Amerikou narušil v prvním poločase nezvaný host. Muž s tričkem Supermana vběhl na trávník a pořadatelská služba ho lapila až po chvíli. Neukázněný opilec? Kdepak, mladík předstíral ochrnutí, zápas sledoval z invalidního vozíku kousek od hrací plochy.

Mě nechytíš! Pořadatelská služba měla plné ruce práce. foto: Reuters

Přeskočil reklamní mantinel, tleskal divákům a několik hráčů zdvořile poplácal po zádech. Chlapík s modrým tričkem, na němž měl pod logem Supermana nápis na podporu dětí z chudinských čtvrtí, se na několik vteřin stal slavným.

Z tábora radikálních fanoušků ale ani zdaleka nepochází. Mario Ferri, jehož jméno později vyšlo na povrch, je svoji netradiční zálibou známý. Už dříve pobíhal po hřišti během utkání italské ligy a při světovém šampionátu v roce 2010 dokonce „obohatil“ svůj výstup vuvuzelou v ústech.

Tentokrát však zvolil k cestě na trávník netradiční řešení: seděl na invalidním vozíku mezi tělesně postiženými, jejichž místo je na tribuně stadionu v Salvadoru travnatému pažitu nejblíže. V šestnácté minutě duelu ovšem vstal, prosmýkl se skrz bariéru a byl na hřišti.

Utkání mezi Belgií a Amerikou nakonec po devadesáti minutách hry skončilo smírně, v prodloužení ale rozhodli Evropané. Nejprve se trefil De Bruyne a poté Lukaku, USA už poté pouze snížily a s šampionátem se loučí. Belgie teď ve čtvrtfinále narazí na Argentinu.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!