Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

KOMENTÁŘ: Aby nakonec na Bohemku nezbyl jen Kazma

Martin Hašek to na jaře nebude mít s Bohemians jednoduché. foto: Ota Bartovský, MAFRA

Názor
PRAHA - Zajímavým nápadem se během zimní přípravy prezentovali fotbaloví klokani z Ďolíčku. Objevili se totiž ve videu na internetové televizi Stream.cz, v němž za ně do přátelského zápasu naskočil i známý bavič Kamil Bartošek alias Kazma. Je to sice komické, nicméně to byl zajímavý způsob, jak částečně odhalit skromné zákulisí a rodinnou atmosféru klubu.
  10:07

Bohužel pro fanoušky Bohemians však během zimní pauzy také udělali částečný výprodej, když odešli klíčoví hráči Martin Hašek mladší do Sparty, Dominik Mašek do Mladé Boleslavi avlétě se bude stěhovat do Slavie objev Júsuf Hilál.

Poměrně otevřeně na to reaguje majitel klubu Dariusz Jakubowicz. V rozhovoru pro web Bohemians se nechal slyšet, že klub kupuje hráče s určitým odhadem, co s ním dále. Buď delší angažmá v oddílu, nebo se zkusí prodat dále. „Když už Hilál měl odejít, bylo podmínkou, aby odehrál jaro u nás. Tento krok (prodej i hostování) zajistí provoz klubu na další sezony,“ podotkl Jakubowicz.

Tomu se nelze divit. Kluby z nižších pater tabulky zkrátka nedisponují stamilionovými rozpočty jako Sparta či Slavia. Nebo nemají takové úspěchy jako Plzeň. I proto se z velké části musí živit prodejem svých nadějí. Ale musí to mít své limity.

Aby nakonec za Bohemku přece jen nemusel hrát Kazma.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!