130 let

Brankář Chelsea Petr Čech. | foto: Reuters

Názor

Ať se Mourinho radši zamyslí. Nebo už se stalo?

Sport
  •   10:00
Čech vs. Courtois, Čech vs. Vaclík, Čech vs. kdokoliv, kdo je mladší a umí dobře chytat. Dlouholetý gólman fotbalové reprezentace svádí v této sezoně souboje na více frontách. Nejsledovanější je asi ten o post jedničky v Chelsea, stále ještě vedoucím týmu Premier League.

Český gólman zatím dostává v týmu mnohem méně prostoru než jeho mladší kolega Courtois a zdálo se, že tomu tak bude i nadále. Jenže Chelsea dostala na Nový rok od Tottenhamu pět branek, prohrála 3:5 a ne neprávem se můžeme ptát, zda část viny nenese i belgický gólman.

I když nešlo o nechytatelné střely, žádná z inkasovaných branek nejde přímo na jeho účet. Výraznou hrubku neudělal a vyčítat Belgičanovi nechycení penalty by bylo jistě umělé hledání problému. Ale stoprocentně odnímat vinu z brankáře také nelze.

Brankář Chelsea Petr Čech.
Petr Čech na tréninku české reprezentace.
Petr Čech.
Petr Čech v akci! Brankář odvrací centr před dvojicí Zouma - Keogh.

Až bude trenér Mourinho hledat příčiny toho, proč teprve podruhé v kariéře jeho tým dostal pět branek, možná se nad brankářskou situací ještě zamyslí.

A možná se už tak stalo. V sobotu odeslal ze svého kádru brankářskou trojku Schwarzera, čímž prakticky vyloučil možný Čechův odchod v zimním přestupovém období. Bez Čecha si zatím Chelsea nedovede představit. A Čech život bez Chelsea ano?

Autor: Ondřej Kopřiva