Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

BOHEMÁK: Co si přeju? Dejte jim bůra!

Sport

  10:33
PRAHA - Tak to tam konečně napadalo. Klokani rozmázli Jihočechy 2:0 a poprvé doma vyhráli. Nedělní podvečer přitom nezačal nijak úchvatně. Jako kdyby se snad naši chlapci báli doma (vy) hrát. Naštěstí soupeř z jihu byl tak ubohoučký, že odchozená první půle byla rychle zapomenuta.

Bohemians 1905 - České Budějovice. foto: ČTK

 V Boleslavi dal Štohy gól roku. Taková trefa se těžko překonává, nicméně Škodovka to zkoušel ze všech sil. I jeho dělovka míří do sestřihu nejhezčích ligových akcí roku.

Dvě výhry v řadě jsou příjemné, avšak tuto sérii je třeba v Teplicích prodloužit. To už by byl slušný základ pro očekávané nejlepší derby podzimu proti Slavii i pro boj o evropské poháry. Pohled tabulkou směrem dolů ukazuje, že se naši chlapci drží mnou doporučovaného postupu - tedy mají Liberec pod sebou. Vzhledem k tomu, že Škorpilův tým se bude už jen zlepšovat, vidím další vzestup Bohemky jako neodvratitelný.

Nejprve ale Teplice. Nemáme na ně dobré vzpomínky. Při naší poslední návštěvě v lize jsme s nimi dvakrát prohráli - a zvlášť podzimní zápas na Stínadlech z paměti mizí pomalu. Počasí nestálo za moc, prošahávači u vchodu do sektoru hostů si svou práci užívali víc, než je v našich krajích obvyklé, a v konkurzu o nejpomalejšího výčepního do stánku s občerstvením vyhrál tehdy opravdový talent.

Navíc to bylo po deseti minutách 2:0 pro domácí. Našemu kotli nezbylo než povzbuzovat Klokany pokřikem: "Dejte jim bůra!" Nyní bych prosil přejít od slov k činům.

Autor (35) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...