Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

BOHEMÁK: I starý klokan umí skákat

Sport

  10:06
PRAHA - Takových přírodních úkazů na světě mnoho není. Namátkou mě napadá milánský Maldini, ale to byl obránce. Spíše se tedy hodí srovnání s legendárním Teddym Sheringhamem, který kariéru odstartoval na začátku osmdesátých let v Millwallu, vrchol prožil na sklonku tisíciletí v Manchesteru United a s profesionálním fotbalem se loučil ve dvaačtyřiceti letech v Colchesteru.

Liberec - Bohemians 1905. foto: ČTK

V lednu čtyřicetiletý Dalibor Slezák je důstojným členem klubu dlouhověkých a nepostradatelných hráčů, kvůli kterým se vyplatí chodit na stadion. Minulá sobota toho byla jasným důkazem. Naivní hráči Kladna se už viděli na cestě domů s cenným bodíkem, když Slezi s lehkostí sobě vlastní prosvištěl mezi zkoprnělými obránci a nechytatelnou ranou k tyči rozhodl.

Po zápase novinářům vykládal, že po podzimu možná skončí a že by bylo skvělé ještě jednou – tedy dnes proti Spartě – vsítit. Je to klasická situace známá z jedné z nejotřepanějších skupin vtipů: Mám dobrou a špatnou zprávu. Kterou chcete slyšet jako první? Rudochům tam jednoho pověsím a půjdu od válu, nebo: Končím, ale rudochům tam jednoho šoupnu. Opravdu těžká volba. Dnes se na Strahově ukáže.

Ano, na Strahově. Vedení svazu kdysi uprostřed léta polechtalo náhodně vybraného žabáka a ten jim řekl, že v listopadu bude vůkol sníh a mráz (i kdyby náhodou nebyl). Na tuto věštbu doplatilo Kladno, Klokani i Ostrava. Ale pokud dá Slezi zase v nastavení rozhodující gól, možná se moje zloba zmírní.

Autor (35) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor: