Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Dokonalý profesionál Vladimir Kličko boří mýty o boxerech

Sport

PRAHA - O světě profesionálního boxu a samotných mužích v rukavicích nemá většina lidí valné mínění. Bestie, monstra, chlapi, kteří příliš rozumu nepobrali. Slova, která velmi často ve spojení s tímto sportem zaslechnete. V posledních dvaceti letech se o to přičinil hlavní měrou přičinil především jediný muž – Mike Tyson.

Vladimir Kličko se připravuje na trénink. foto: Jan Švarc.

Jenže nyní už je dávno v důchodu a boxerskému světu vládnou Manny Pacquiao s bratry Kličky – Vitalijem a Vladimirem. Všechny tři pojí jeden základní fakt: nejsou světovými sportovními celebritami kvůli prohlášením typu "vyříznu ti srdce z těla," ale pro své činy v ringu i mimo něj.

DÁLE ČTĚTE

Vladimir Kličko to názorně demonstroval na jednom ze svých tréninků před obhajobou titulu mistra světa. Během tří hodin neprostupný výraz a pekelné soustředění na sebemenší detail. Poté, co "dopracoval" shodil hrozivou vizáž a s úsměvem se podepisoval fanouškům, se kterými se i ochotně vyfotil (na rozdíl od Tysona zadarmo).

Jednička těžké váhy svým chováním zanechal dojem i na lidech, kteří nepatří mezi boxerské fanoušky. I proto jsou Kličkové v Německu a po celém světě tak populární. Zaslouženě. Neustále ukazují, že box není jen pro pouliční rváče a lidi s pořádně dlouhým trestním rejstříkem.