Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

TIME OUT LN: Čech musel anketu vyhrát, nikdo jiný víc nedokázal

Petr Čech

  8:00
PRAHA - Fotbalistou roku 2012 se stává... Není těžké si domyslet, že na místo tří teček patří jméno Petr Čech. Anketu, v níž hlasují ligoví trenéři, kapitáni, reprezentanti a novináři, vyhrát musel, jinak by byla postavená na hlavu.

Anketu Fotbalista roku vyhrál brankář Petr Čech (vlevo). Trofej mu předal předseda Fotbalové asociace ČR Miroslav Pelta foto: ČTK

Čech v Mnichově nastoupil ve finále Ligy mistrů a Chelsea vychytal vítězství. Víc žádný český fotbalista dosáhnout nemohl, na nadcházejícím Euru se pronikavý úspěch českých barev čekat nedal. Třicetiletý brankář by rekordní šesté ocenění získal, i kdyby s Chelsea v Lize mistrů netriumfoval.

Znáte vedle něj jiného českého fotbalistu, který by pravidelně podával stabilní výkony ve špičkovém klubu? Snad jen Tomáš Rosický by mu mohl konkurovat: v Arsenalu měl výtečné jaro, ale na šampionátu se zranil, téměř celý podzim nenastupoval a skončil až dvanáctý.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...