Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

GLOSA: Sport Invest vs. Svaz lyžařů? Když je sportovec až na prvním místě

Sport

  9:24
Handrkování o peníze se už stalo ve špičkovém sportu koloritem. Dohadování o reprezentační smlouvě mezi sportovcem a lyžařským svazem také není v Česku ničím novým. Síla současných emocí ale už nová je.

ÚNOR: Historický úspěch. Ester Ledecká na olympijských hrách v jihokorejském Pchjongčchangu okouzlila sportovní svět. Nejprve o pouhou jednu setinu sekundy senzačně ovládla lyžařský superobří slalom. Posléze přidala zlatou medaili i v paralelním obřím slalomu na snowboardu. Do té doby se žádnému sportovci nepodařilo zvítězit na olympijských hrách ve dvou sportech. foto: MAFRA

Na včerejší tiskové konferenci agentury Sport Invest, která zastupuje dvojnásobnou zlatou olympijskou vítězku Ester Ledeckou, sehrál její otec Janek představení srovnatelné s jeho výkonem v muzikálu Hamlet.

Ano, se svazem už diskutuje finanční otázku hodně let, může být neustálým opakováním rozmrzelý, jenže Sport Invest rozhodně není tím andělem, který jeho potomka zachraňuje ze spárů zlých funkcionářů.

Jistě, vzali si ji pod křídla ještě v době, kdy nebyla tak slavná. Pokud by v ní neviděli současný potenciál, nikdy by to neudělali. Je to snadné, čím větší peníze z  reklamy pro Ledeckou zařídí, tím větší provize jim připadne.

Janek Ledecký prohlásil, že pokud by byl předseda svazu lyžařů Lukáš Sobotka chlap, tak by odstoupil.

Možná. Ovšem kdyby se chovali jako chlapi všichni zúčastnění a šlo jim o dobro Ester Ledecké, dohodli by se už dávno a nekydali na sebe tři dny hnůj skrze média bez snahy se primárně sejít tváří v tvář.

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...