Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BANÍKOVEC: Fotbal neumíme, stačí bojovat

Sport

  21:00
OSTRAVA - Baník předstihl vládu! Radikální penzijní reforma ostravských synků konečně přinesla našim potemnělým duším radost a modrobílým barvám dala tři body. Důchodci zůstali doma, dravé mládí opanovalo Bazaly. Trenér Marko konečně přišel na to, že jeho svěřenci fotbal hrát neumějí a vyhrát můžou jen bojovností.

Baník Ostrava - Sparta. foto: ČTK

Čtyři nováčci v základu proti Mladé Boleslavi byli výborní a dali zapomenout na Lukeše, Bolfa, Zehera i Marka. Všichni (snad až na Rendu) můžou na lavici klidně zůstat i příště. Což je děsivé obzvlášť u posledního jmenovaného, který měl ještě loni reprezentační formu. Nešť, každá reforma má transformační náklady. Třeba je můžeme pokrýt prodejem Zehera na orgány.

Ani první jarní gól ale nedal zapomenout na naši největší slabinu. Branky prostě nedáváme. Nejlepším střelcem mančaftu zůstává bek Neves. Ostatně i Varadi, který nám v pondělí vystřelil výhru 1:0, začínal jarní sezonu na beku. Útok je zakletý a je jedno, jestli v něm poskakuje Zeher nebo Šenkeřík.

Ke konci pondělního zápasu navíc hrál bídně i zbytek skvadry. Nechat se od mladoboleslavských zatlačit téměř na celou poslední půlhodinu, i když hrají v deseti, to smrdí trapností.

Nebudeme si ale takovými drobnostmi kazit radost z výhry. Obzvlášť když nám jí letos Baníkovci dopřávají jako šafránu. Těšíme se na příští kolo do Teplic, které jsou jedním z mála mužstev s horší obranou než my sami. Karol, nechají hrát mladíky i v útoku, ať se můžeme radovat ze dvou výher za sebou. Z toho budeme mít takové orgasmy, že už snad do konce sezony nic chtít nebudeme.

Autor (28) fandí Baníku, protože má bílé srdce a modrou krev.

Autoři: