Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Jak vidí ligu BOHEMÁK: Chachary jsme měli porazit

Sport

  9:29
PRAHA - Je to škoda, ztratili jsme dva body. V Ostravě se nám sice dlouhodobě nedaří, ale kdy jindy chachary porazit, než právě teď? Jsou slaboučcí, góla dát neumějí, nenahrají si. Ke změně je navíc nic nenutí, neboť jejich kouč je pořád chválí, jak jsou prý skvělí.

Ostrava - Bohemians (zleva: Tomáš Frejlach, Jan Moravec) foto: ČTK

Bohužel ani klokani se příliš nepředvedli. Hlavně Moravcova šance volala po gólu. Škodovka si vedl dobře, ale spikli se proti němu poněkud roztěkaní rozhodčí. Nejprve v prvním poločase, kdy ho nepochopitelně zastavili po rozehraném přímém kopu soupeře. Korunu všemu dal nešťastník na lajně v druhé půli. Nejdřív pustil našeho snajpra do gólové šance snad z dvoumetrového ofsajdu. A za několik minut zarazil slibnou akci, ve které by postavení mimo hru neviděl lajnový rozhodčí snad ani ve zlaté Starkově éře v Příbrami. 

Nechme ale rozlité mléko toulavým kočkám a soustřeďme se na to podstatné. Situace v tabulce se pro klokany sice mírně zkomplikovala, ale stále není nic ztraceno. V příštím kole nás čeká Mladá Boleslav a naši chlapci by měli využít její frustrace po zápase s rudochy z Letné. O týden později máme Liberec, kterému už o nic nejde a důležitá pasáž ligy vrcholí střetnutím o šest bodů s Olomoucí.

Pokud tyto tři mače zvládneme, ještě máme na Evropu šanci. Na závěr nelze nezmínit Slavii. Ještě nedávno se vtipkovalo o tom, jak by klokani mohli sešívané v posledním kole poslat do druhé ligy. Realita je drsnější než sebebláznivější představy. Slavie může spadnout až do třetí, což jí opravdu nepřeji. Otázkou však také zůstává, co bude po sezoně s námi...

Autor (37) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...