130 let
Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko / Josef Jindřišek z Bohemians (vlevo) a Petr Švancara

Bohemians 1905 - 1. FC Slovácko / Josef Jindřišek z Bohemians (vlevo) a Petr Švancara | foto: ČTK

Názor

Jak vidí ligu BOHEMÁK: Fotbal není pro baletky

Sport
  •   18:41
PRAHA - Zdá se, že finanční nouze má na náš tým alespoň jeden blahodárný účinek. Chlapci jsou spolu déle, jsou sehraní a v kombinaci s rázným trenérem to nese ovoce. Z kolektivu navíc nikdo příliš nevyčnívá, proto kolem našich borců nekrouží lovci talentů z Arsenalu. Tím je zaděláno na pokračování finanční nouze a jsme opět na začátku (začarovaného) kruhu.

Před sobotním mačem se jakýsi plejer Slovácka nechal slyšet, že Bohemka fotbal moc nehraje, že "je to samý souboj a kontakt". Po zápase pak "experti" v České televizi hovořili cosi o "překvapivém výsledku". Tož, hoši, pověste kopačky a mikrofony na hřebík.

Za prvé: Fotbal není pro baletky, Víte Valento. První dva góly do sítě Slovácka navíc padly po pěkných akcích. Za druhé: V minulé sezoně jsme si z výletu na Moravu přivezli bod, o rok dříve ve druhé lize body tři. To je ale překvapení, viďte pane Kozohorský.

Ale zpátky ke klokanům. Výkon na Moravě byl sebevědomý, naši chlapci navázali na svoji podzimní formu, kdy do kapsy postupně strčili Teplice, Hradec i tolik vychvalovanou Plzeň. Ke stoprocentní spokojenosti chybí jen ještě zacelit malé dírky v obraně a také větší produktivita našich - jinak samozřejmě skvělých - útočníků.

Zápas proti Slovácku byl splněnou povinností v boji o pohárovou Evropu. Na naše největší konkurenty v tomto zápolení jsme sice žádné body nestáhli, ale to se může změnit už v pátek v zápase proti Jablonci. Ten bude totiž ukolébaný snadnou výhrou nad marným Libercem.

Autor (36) zažil mistrovskou a pohárovou sezonu jako malý chlapec a od té doby mu není pomoci.

Autor: